Anunțul făcut de Kaufland. Ce măsuri a luat retailerul în fiecare magazin, pentru a limita răspândirea coronavirusului

Kaufland Romania a instituit masuri suplimentare de igiena, dezinfectie si preventie in magazine si in sedii, pentru a spori siguranta clientilor si a angajatilor, a anuntat retailerul.

Astfel, cel putin o data pe ora, in magazine sunt dezinfectate toate suprafetele des utilizate de clienti si colegi si obiectele de uz comun, precum carucioarele de cumparaturi, cosurile de mana, manere, clante, balustrade, cantarele de la Legume-Fructe, clestii de la brutarie, casele Express, casele de marcat in exterior si in interior, POS-urile, mobilierul de la case si Biroul de Informatii, butoanele de lift, scarile rulante, mesele de la Grill si altele.

Toaletele din magazine si toate spatiile comune ale angajatilor sunt dezinfectate in totalitate cel putin o data pe ora.

In toate magazinele sunt amplasate statii cu dezinfectant de maini gratuit, atat in zonele pentru clienti, cat si la casele de marcat si informam constant cu privire la aceste masuri.

Toti angajatii nostri cunosc regulile de igiena si ii incurajam sa le respecte.

De asemenea, pe aceasta cale, rugam clientii sa pastreze distanta de siguranta de 1 metru, sa evite cat mai mult posibil folosirea bancnotelor si sa opteze pentru plata cu cardul sau cu telefonul.

“În magazine și sediul central au fost alocate echipe responsabile de implementarea măsurilor suplimentare de igienă și prevenție.

Am demarat și un set de măsuri pentru a proteja angajații din birouri. De asemenea, am pus la dispoziție și o linie telefonică specială pentru informarea corectă și completă a angajaților”, a mai precizat retailerul.

Kaufland dă, totodată, asigurari că magazinele vor continua să fie bine aprovizionate și că produsele pot fi comandate și prin Glovo, serviciul online de livrări la domiciliu scrie stirileprotv.ro.

Romania a ajuns la 32 de pacienti infectati cu coronavirus. In mai putin de 24 de ore, numarul a crescut alarmant, aproape s-a dublat. Autoritatile spun ca, la nivel mondial, este posibil sa se ajunga la o rata de infectare foarte mare.

”Este posibil sa se ajunga la o rata de infectare foarte mare. La o rata de infectare foarte mare, numarul deceselor pe plan mondial poate sa fie foarte mare.

Sunt pareri, niciunul nu poate sa spuna ce va fi, din cauza asta suntem obligati sa luam toate masurile posibile ca sa limitam si sa prevenim”, a spus Arafat, afirmand ca estimarile mondiale vorbesc despre 30 – 70%.

Restrictionari publice mai drastice

Potrivit secretarului de stat in MAI, se ia in calcul restrictionarea mai drastica in ceea ce priveste adunarile cu un numar mare de persoane, prin scaderea numarului de participanti, decizia urmand a se aplica tuturor institutiilor sau contextelor, inclusiv Bisericii.

”Este posibil sa ajungem la masuri mai restrictive pe intalnirile publice. (…) Este clar ca trebuie sa ajungem poate la inca o restrictionare.

Sunt discutii care au fost, dupa asta venim cu ele. Clar ca vom veni, cel mai probabil maine (miercuri – n.r.) , cu o anumita masura in plus”, a declarat Raed Arafat marti seara, la Antena 3.

Secretarul de stat spune ca numarul este posibil sa fie restrans ”in continuu” in functie de faza de raspandire a virusului.

Potrivit lui Arafat, „daca limitarea va fi, de exemplu, la 300 de persoane, dupa ce au intrat 299 usile vor fi inchise, iar accesul interzis”, scrie observator.tv.