ULTIMA ORA: Este știrea momentului. Florin Cîțu NU mai vrea sa fie premier . Explicația deciziei

Parlamentul a suspendat sedinta comuna de joi de la ora 16:00, dupa ce premierul desemnat, Florin Citu, a anuntat ca renunta la acest mandat.

Florin Citu si-a depus mandatul de premier desemnat, a anuntat Administratia Prezidentiala. Potrivit sursei citate, presedintele Klaus Iohannis a luat act de aceasta decizie.

”Domnul Florin Vasile Citu si-a depus astazi mandatul de prim-ministru desemnat. Presedintele Romaniei, domnul Klaus Iohannis, a luat act de aceasta decizie si urmeaza sa faca o declaratie de presa in cursul acestei seri.” – se arata in comunicat.

Desi, initial, Citu a fost propus premier doar pentru a fi respins, in favoarea alegerilor anticipate, dorite de liberali, acum, sansele sale sa ajunga premier sunt destul de mari.

Pana acum, liberalii nu au spus cum vor vota, iar de decizia lor depindea si felul in care urmau sa voteze social-democratii, mentioneaza stirileprotv.ro.

Ministrul interimar al Finantelor, Florin Citu, explica pe Facebook, intr-un ”mesaj important pentru romani”, ca a luat decizia de a renunta la functia de prim-ministru chiar inaintea plenului de investire, pentru ca Ludovic Orban trebuie sa fie seful Guvernului in Romania, nu el.

„Astazi am luat decizia sa-mi depun mandatul de Prim-Ministru desemant Presedintelui Romaniei.
Gestul meu trebuie interpretat in contextul prin care trece astazi Romania.

Sunt un om de partid si inteleg sa fiu alaturi de partid si de Presedintele lui in momentele dificile.
Cred cu tarie ca pentru avea succes, in alegerile care vin, Presedintele partidului trebuie sa fie si Prim-Ministru.

Decizia Presedintelui Klaus Iohannis de a ma desemna pentru functia de Prim-Ministru a fost o onoare. Insa ea a fost luata in contextul in care alegerile anticipate erau o solutie agreata de majoritatea partidelor.

Aceasta varianta nu mai exista astazi.

Cu responsabilitate, transparenta si profesionalism am luat aceasta decizie.
Este o decizie la care am reflectat mult in ultimul timp urmarind evolutia situatiei prin care trece Romania astazi.

Raman la finante. Avem multa treaba de facut pentru perioada dificila care urmeaza.

Multumesc pentru incredere si sustinere.

#RomaniiTrebuieSaStie”, a scris Citu pe Facebook.

Administratia Prezidentiala a anuntat, chiar inaintea plenului reunit al Parlamentului pentru investirea Guvernului Citu, ca ministrul Finantelor si-a depus mandatul de premier desemnat.

Klaus Iohannis urmeaza sa faca declaratii in cursul zilei, precizeaza digi24.ro.

Loading...