ULTIMA ORA: Încă 2 cazuri de infectare cu coronavirus, confirmate în România. Bilanțul a ajuns la 52 de persoane infectate

In Romania statisticile legate de numarul de oameni infectati se modifica de la o ora la alta.

Inca doua persoane au fost depistate cu noul coronavirus in Romania.

Este vorba despre un tanar de 21 de ani, din judetul Mures, sofer de TIR, care a calatorit in Italia in perioada 4-6 martie.

In cursul zilei de 10 martie 2020, a apelat 112 acuzand simptome care se incadrau in definitia de caz. Este internat la sectia de boli infectioase a Spitalului judetean din Tg. Mures. Va fi transferat la Cluj-Napoca.

Pacientul cu numarul 52 este o tanara de 33 ani, care lucreaza in Trentino, Italia, si care s-a intors pe 10 martie, in ziua urmatoare, fiind internat cu durere in gat la Spitalul de Boli Infectioase Cluj-Napoca, precizeaza stirileprotv.ro.

A fost confirmat al 50-lea caz de coronavirus in Romania. Este vorba despre o femeie de 54 de ani din Neamt.

Este internata la Spitalul Roman din 11 martie cu tuse, febra, faringita. In data de 01.03.2020 s-a intors din Italia, din zona neafectata.

Grupul de Comunicare Strategica (GCS) a anuntat joi 1.556 de persoane sunt in carantina institutionalizata si 13.646 in izolare la domiciliu.

Autoritatile au confirmat al 49-lea caz de coronavirus in Romania. Este vorba de o femeie de 45 de ani, venita din Italia, aflata in carantina in Arad.

Tot astazi a mai fost depistata o femeie din Bucuresti care are legatura cu pacientului 17, care a fost internat pe 5 martie la Spitalul Dimitrie Gerota, fiind depistat pozitiv in timp ce se afla acolo.

Sase dintre cei 49 de pacienti diagnosticati cu coronavirus au fost declarati vindecati si au fost externati. Autoritatile fac apel la populatie sa se informeze doar din surse oficiale si credibile.

„Pe teritoriul Romaniei, in carantina institutionalizata sunt 1.556 persoane pentru care se efectueaza verificari pentru a depista daca au contactat virusul COVID-19 (coronavirus).

Alte 13.646 persoane sunt in izolare la domiciliu si se afla sub monitorizare medicala. Pana la aceasta data, la nivel national, au fost prelucrate 1.921 teste.

Dintre acestea, 1.873 au fost cu rezultat negativ, adica persoanele de la care au fost prelevate mostrele actualizate nu sunt infectate cu COVID-19”, informeaza GSC, precizeaza stirileprotv.ro.

Sase paramedici SMURD pompieri care au intrat ieri in contact cu persoane suspecte de coronavirus au intrat in carantina.

Capitala, cea mai afectata zona

Capitala ramane in continuare zona cea mai afectata de coronavirus din tara, iar numarul persoanelor diagnosticate pozitiv cu COVID 19, care au intrat in contact cu fostul politist internat la spitalul Dimitrie Gerota, a crescut.

Dupa testarea pozitiva a catorva persoane din familia sa si a unui medic care l-a ingrijit, un alt barbat din Bucuresti, de 56 de ani, s-a prezentat la spital cu probleme respiratorii grave si a fost consultat la urgente majore.

Insa abia dupa cateva ore le-a spus medicilor ca a intrat in contact cu fostul ofiter.

Profesorul doctor Adrian Streinu-Cercel explica faptul ca in prezent in Romania circula peste 300 de virusuri care se localizeaza in aparatul respirator, iar noul coronavirus afecteaza plamanii.

Streinu Cercel spune ca pana la 10% dintre cazurile grave raman cu sechele, astfel ca cei mai multi dintre cei infectati se vindeca insa fara sechele.

″In principal, plamanul este afectat de acest virus si in mod secundar celelalte organe. (…) Pentru a functiona avem nevoie ca toate organele sa fie oxigenate la valori maximale, iar aceasta oxigenare a organelor interne se produce cu ajutorul plamanului.

Loading...