Când ar putea lua sfârșit pandemia de coronavirus. Un expert chinez a făcut anunțul mult așteptat

Cazurile de coronavirus sunt tot mai multe de la o zi la alta.

Virusul s-a extins in mai multe tari din Uniunea Europeana, cat si in Statele Unite ale Americii.

Probabil cei mai multi se intreaba cand va lua sfarsit aceasta pandemie care a fost descoperita intr-o piata din Wuhan, China si iata ca un expert chinez a gasit raspunsul mult asteptat.

Pandemia de coronavirus este departe de a fi aproape de final.

In iunie vom respira usurati

Directorul Centrului National de Cercetari Clinice pentru Boli Respiratorii din China Zhong Nanshan a declarat in cadrul conferintei organizate de guvernul provinciei Guangdong din China ca pandemia de coronavirus ar putea lua sfarsit abia in vara cand temperaturilor vor creste mai mult.

Recunoscut pentru activitatea sa din timpul epidemiei SARS Zhong a mai spus ca cel mai probabil virusul va disparea in iunie, dar asta numai in situatia in care tarile foarte afectate de COVID-19 vor lua masuri suficiente pentru a opri raspandirea.

„Daca unele tari nu acorda atentie pericolului si gradului de infectare ale pandemiei si nu intervin in forta, atunci ar putea dura mai mult.

In mod normal, vara, cand temperatura este relativ ridicata, virusul este relativ mai putin activ”, transmite expertul chinez, potrivit fanatik.ro

COVID-19, mai slab in afara granitelor chinezesti

Potrivit aceluiasi expert din China coronavirusul a avut apogeul in luna februarie si urmeaza sa fie tinut sub control pana la finalul lunii aprilie.

Pe de alta parte Zhong Nanshan a mai declarat ca in momentul de fata cazurile importate in China prezinta simptome putine, estimand rata de deces in afara Chinei la 3,2%.

Epidemiologul a vorbit în termeni optimiști și a mai anunțat că nu mai puțin de 80% dintre persoanele diagnosticate cu COVID-19 au fost vindecate, în timp ce rata de reinfectare a pacienților care s-au vindecat a devenit tot redusă.

Vă reamimtim că în China au fost confirmate 80.980 de cazuri şi 3.173 decese încă de la declanșarea pandemiei de coronavirus.

OMS a declarat pandemie de coronavirus

Numarul infectarilor a crescut astfel in Spania aproape de patru ori fata de cel inregistrat duminica.

Directorul Centrului de Coordonare a Alertelor si Urgentelor Sanitare, Fernando Simón, a avertizat ca la Madrid serviciile sanitare se afla sub mare presiune si exista focare de infectie in azile de batrani, precizeaza stirileprotv.ro.

Guvernul spaniol a decis in ultimele zile mai multe masuri de prevenire a raspandirii coronavirusului, printre care inchiderea institutiilor de invatamant, a muzeelor si centrelor culturale, precum si limitarea evenimentelor publice.

Numarul cazurilor de infectare cu coronavirus, la nivel global a depasit 1 milion. Totusi, peste 55% dintre cei care au contractat virusul s-au vindecat intre timp.

Loading...