Mesajul dur al unei asistente: „Dragi persoane proaspăt venite din Italia, aveți un tupeu incredibil…

O asistenta medicala postat pe contul de socializare un mesaj dur la adresa persoanelor venite din Italia, persoane care nu respecta regulile impuse in aceste zile de pandemie.

Iata mesajul integral:

” Dragi persoane proaspat venite din Italia, aveti un tupeu incredibil, o nesimtire fara margini si o ipocrizie cum rar am mai vazut.

Acum o luna pe aproape oricare „roman” plecat in Italia il intrebai ce parere are de Romania ar fi zis ca „e o tara de cacat”, „nici vorba sa se mai intoarca acasa”, „doamne fereste sa te imbolnavesti in Romania ca mori cu zile” si lista poate continua.

Nu ati mai contribuit la sistemul de sanatate de ani buni de zile si totusi … in prag de epidemie veniti sa va trateze medici pe care pana ieri ii injurati si denigrati, sa stati in spitale pe care le considerati sub nivelul vostru, sa imbolnaviti batrani si familii pe care le-ati lasat in urma.

Aveti tupeu sa va plangeti de conditiile din carantina. La ce va asteptati? Stiati unde veniti si mai stiati si ca e carantina.

Puteati alege sa ramaneti in Italia in confortul propriei case dar totusi veniti acasa.

Nu e problema ca veniti, dar cand plecati inapoi nu mai vorbiti urat de tara voastra, povestiti-le italienilor ca tara voastra a inchis scoli, institutii pentru ca stia ca veniti si a facut tot posibilul sa nu ne imbolnavim toti.

Spuneti-le italienilor si cum in spitale ati gasit medici pregatiti, asistente si personal medical care lucreaza pana la epuizare sa poata sa va trateze.

Poate e momentul sa va ganditi cum ar fi aratat spitalele si locurile pentru carantina daca toti cei care va intoarceti plateati impozite si lucrati acasa”, scrie Catalina Nedelcu pe Facebook.

Raed Arafat a anuntat noi masuri luate in contextul coronavirusului, dupa ce numarul persoanelor infectate in Romania si in Bucuresti a crescut in ultimele zile.

La granite au inceput sa fie trimite in carantina persoanele care intra in tara sub escorta politiei. Acest lucru se va face atunci cand este nevoie.

Amenda pentru cei care nu respecta carantina este 4.000 de euro ca sa inteleaga orice persoana.

Aceasta amenda, daca se incalca de mai multe ori regula si iese de mai multe ori si este prinsa, se da de mai multe ori daca este necesar, scrie romaniatv.net.
Nelu Tataru:

Suntem in scenariul in care avem transmitere in comunitare, dar sporadica. Asta inseamna ca pe primul loc ramane tot preventia.