Primul român care s-a vindecat de coronavirus rupe tăcerea: “Nu trebuie să fie panică aşa mare. Se tratează”

Primul român care s-a îmbolnăvit de coronavirus în România a vorbit pentru prima dată după ce s-a externat!

Sergiu Sgurescu vine cu un mesaj foarte relaxat, menit să-i liniștească pe românii care s-au panicat odată cu isteria instaurată de coronavirus.

Primul român care s-a vindecat de coronavirus rupe tăcerea

Sergiu Sgurescu s-a vindecat după doar câteva zile, deși, spune, el, că nu avea niciun simptom anunțat de medicii virusologi.

Mai mult, el crede acum că nici nu a avut coronavirus. Chiar și așa, tânărul spune că „este o răceală care se tratează”.

„Nu am avut simptome, nu am avut absolut nimic. Eu cred că nici nu am avut coronavirus. Probabil a fost o greșeală ceva, mă gândesc.

Nu e chiar aşa de rău cum se pare”, a declarat Sergiu Sgurescu pentru Mediafax.

”Este o răceală, o gripă care se poate vindeca”

Tânărul de 25 de ani din comuna gorjeană Prigoria a fost diagnosticat cu coronavirus pe 26 februarie.

A fost adus în Capitală, la Institutul „Matei Balş”, iar pe data de 1 martie era deja externat, pentru că toate testele au arătat că se vindecase.

Chiar dacă a fost externat, tânărul nu a putut să meargă însă acasă, pentru că toată familia lui este în carantină.

„Şi dacă e să fie, până la urmă e o răceală, o gripă care se poate vindeca, adică nu e aşa rău. Nu trebuie să fie panică aşa mare, pentru că e o răceală care se tratează”, a mai spus primul român diagnosticat cu COVID-19.

Potrivit specialiștilor, rata mortalității în cazul infecției cu noul coronavirus este în jur de 3,5%.

Italia și Spania sunt în carantină din cauza coronavirusului.

În România crește de la o zi la alta numărul persoanelor infectate cu coronavirus, fiind diagnosticate pozitiv.

Virgil Musta, medic primar de boli infectioase la Spitalul Victor Babes din Timisoara, este doctorul care face parte din echipa care a vindecat pacienti care au avut coronavirus la Timisoara.

A fost din prima zi pe „frontul” luptei cu noul virus care are origini in China si nu pleaca de acolo.

Care este principalul sfat al doctorului care foloseste cele mai noi tratamente pentru vindecarea bolnavilor? „Cea mai eficienta metoda este preventia”…

TIMISOARA. Doctorul Virgil Musta a fost „pe baricade” in lupta cu coronavirusul inca de la primele cazuri suspecte.

Doctorul Musta spune ca a instituit terapia in functie de fiecare pacient si in functie de recomandarile medicilor care s-au confruntat cu o astfel de criza, dar cea mai importanta este preventia.

„In momentul cand se interneaza, noi, echipa de la Spitalul de Boli Infectioase Victor Babes din Timisoara, instituim terapie cu medicamente retrovirale, care se pare ca au fost eficiente, deoarece la 2-3 zile de la terapie pacientii au devenit „negativi”.

Sunt mai multe scheme in studiu. Sunt doua medicamente (substante) antiretrovirale care se folosesc”, a spus doctorul Virgil Musta, sef sectie la Clinica II de Boli Infectioase de la Spitalul Victor Babes din Timisoara.

Loading...