ULTIMA ORA: Zi neagră pentru Italia: 250 de decese în ultimele 24 de ore, din cauza COVID-19

Italia a înregistrat 250 de noi decese în contextul epidemiei de coronavirus în 24 de ore

Un nou record, ceea ce creşte numărul morţilor la 1.266, potrivit unui bilanţ publicat vineri de Protecţia Civilă, scrie AFP.

Italia, cea mai afectată ţară din lume după China, Coronavirusîn Italia – 250 de noi decese, un record în 24 de ore
Persoanele vindecate sunt în număr de 1.439, în creştere cu 181 faţă de ziua precedentă.

La Milano şi în alte oraşe, primarii au fost nevoiţi să închidă parcurile, la Roma parohiile au fost redeschise.

Potrivit raportului autorităţilor de la Roma, în ultimele 24 de ore au fost înregistrate 2.547 de noi cazuri de îmbolnăvire şi 250 de decese.

Numărul total al deceselor înregistrate în Italia din cauza COVID-19 a ajuns, vineri, la 1.266, iar cel al îmbolnăvirilor la 17.660.

Zeci de români sunt blocaţi în Italia, după ce hotelurile la care lucrau s-au închis. Nu pot fi aduşi acasă. Au fost scoşi afară, în stradă.

Zecile de borşeni blocaţi în Italia, după ce hotelurile la care lucrau s-au închis, nu pot fi aduşi acasă cu autocar.

Vor primi cazare şi masă cu ajutorul consulatelor, spune primarul comunei Borşa, judeţul Maramureş, Sorin Timiş.
Apel la MAE şi MAI, să intervină pentru repatrierea lor

„În urma discuţiilor purtate cu prefectul din Maramureş, cu preşedintele CJ, cu reprezentanţii MAI şi MAE referitoare la situaţia borşenilor din zona Trento care se află la muncă sezonieră în staţiunile din nordul Italiei s-a stabilit că suntem în imposibilitatea de a trimite autocare după ei.

Având în vedere că Ungaria nu permite tranzitul autovehiculelor care vin din Italia. Având în vedere că aeroporturile din Italia sunt închise şi varianta de a repatria borşenii pe calea aerului nu mai este viabilă, MAE, Ambasada României din Italia şi consulatele vor asigura toate cele necesare, respectiv cazare, masă celor care sunt în situaţii critice”, a spus Timiş.

Acesta a susţinut că a transmis o listă nominală cu numere de contact a celor care i-au cerut ajutorul către Ambasada României la Roma, iar borşenii vor fi contactaţi individual.

„Totodată, angajaţii Primăriei Borşa îi vor suna la fiecare două zile pe fiecare dintre ei pentru a fi la curent cu situaţia lor în timp real. Şi ei sunt ai noştri, nu i-am abandonat şi facem tot ce ne stă în putere să îi aducem acasă.

Facem tot ce este necesar ca în momentul în care există posibitatea de repatriere a borşenilor din zona Trento, aceasta să fie făcută fără întârziere”, a conchis edilul din Borşa.

Sorin Timiş a făcut, vineri, un apel la autorităţile române, la MAE şi MAI, să intervină pentru repatrierea locuitorilor din Borşa şi să nu îi abandoneze.

La nivel mondial, până la ora transmiterii acestei ştiri, erau raportate 142.766 de cazuri şi 5,373 de decese. Numărul persoanelor vindecate până acum este de 70.920.

Harta coronavirusului în România. Topul judeţelor cu cele mai multe îmbolnăviri. Zonele unde nu există niciun caz de infecţie confirmat.

În Bucureşti sunt 31 de cazuri. Capitala este urmată de Timiş cu 11 cazuri, Hunedoara cu 11, Constanţa cu 5, Iaşiul tot cu 5, Caraş Severin şi Covasna cu câte 4 cazuri, apoi Dolj cu 3 cazuri.

În acelaşi timp sunt 18 judeţe în care deocamdată nu există niciun caz de infecţie confirmat: Botoşani, Satu Mare, Sibiu, Vâcea, Dâmboviţa, Aba, Călăraşi, Arad, Argeş, Bistriţa Năsăud, Brăila, Harghita, Ialomiţa,Teleorman, Tulcea, Vaslui, Giurgiu şi Sălaj.

Nu există decese până în acest moment în România.

Numărul persoanelor aflate în izolare la domiciliu este acum 14.049, iar 2.372 de români sunt în carantină instituţionalizată.

97 de cazuri sunt confirmate în total cu noul coronavirus în România. sursa: mediafax.ro

Loading...