ULTIMA ORĂ: Încă 3 cazuri confirmate de coronavirus în România. Bilanțul total a ajuns la 102 persoane infectate. România a intrat oficial în scenariul 3

Numarul pacientilor confirmati cu coronavirus in Romania a ajuns sambata la 102. Romania a intrat in scenariul 3.

Alte trei persoane, confirmate cu coronavirus

Cele trei persoane au intrat in contact cu Vergil Chitac, senator PNL Constanta, confirmat cu coronavirus in cursul zilei de vineri.

Este vorba de deputatul PNL Lucian Heius, Florin Oancea, primarul orasului Deva si administratorul public Adrian David Nicola.

Toti 3 se afla in izolare la domiciliu, au participat la reuniunea BPN a PNL la care a participat si senatorul Chitac, si vineri nu au fost prezenti la reuniunea Biroului Executiv al PNL.

Oficial, Romania a intrat in scenariul 3,

De acum țara noastră se află în scenariul 3, care presupune un număr de îmbolnăviri între 101 și 2000.

Ministrul Victor Costache a anunțat că se vor lua noi măsuri odată cu trecerea la scenariul 3.

În acest scenariu va crește capacitatea de răspuns la acest virus și se va face un nou triaj la fiecare spital.

Vor fi prioritizate cazurile din epidemie și vor fi amânate cele care nu sunt urgențe medicale.

Toate spitalele de boli infecțioase nu vor mai trata decât pentru Covid-19, bolnavii cu alte afecțiuni fiind transferați către alte centre medicale.

Totodată, vor fi mărite spațiile pentru tratarea bolnavilor și vor fi aduși medici suplimentari și vor fi impuse noi restricții în ceea ce privește circulația.

Autoritățile au declarat că e vor căuta noi spații pentru carantină. Este posibilă și introducerea carantinei la domiciliu, cu măsuri speciale de pază.

Loading...