ULTIMA ORA: Inca trei cazuri de coronavirus confirmate in Romania. Bilantul total a ajuns la 116

Numarul pacientilor confirmati cu coronavirus in Romania a ajuns sambata la 116.

Caz 114 – Femeie, 38 ani, Hunedoara, contact caz 26 (tânăra care nu a respectat autoizolarea)

Caz 115 – Femeie, 45 ani, Hunedoara, contact caz 26
Ambele cazuri (114 și 115) sunt asistente medicale

Caz 116 – Bărbat, 60 ani, Caraș Severin, aflat în carantină Reșița, întors din Italia în 11.03.2020

Alti 9 romani vor fi readusi din Italia.

Potrivit comunicatului MAE, “Astazi, 14 martie, alti 9 cetateni romani vor fi readusi in tara, ca urmare a eforturilor comune ale Ministerului Afacerilor Externe, Ministerului Apararii Nationale si altor autoritati relevante.

Acestia sunt cetateni romani non-rezidenti in Italia, aflandu-se acolo cu titlul temporar, ca turisti sau pentru interventii medicale.

Au fost afectati atat de plasarea in carantina a intregului teritoriu al Italiei, cat si de masurile adoptate de catre autoritatile romane de suspendare a zborurilor si a curselor de transport rutier de persoane inspre si dinspre Italia.

Acestia nu au avut alternativa reala de a-si continua sederea pe teritoriul Republicii Italiene.

La sosirea in tara, cei 9 cetateni romani vor fi preluati de catre Directia de Sanatate Publica.

Acestia vor fi plasati in carantina intr-o unitate din Bucuresti, in conformitate cu masurile adoptate de catre autoritatile romane pentru cetatenii care vin in Romania din Italia.”, precizeaza stirileprotv.ro.

Primaria Capitalei, prin DGASMB, impreuna cu Directiile de asistenta sociala de sector anunta ca in cele 7 centre de carantina din Bucuresti, cu o capacitate totala de 450 de locuri, mai sunt in prezent 180 de locuri libere.

Primarul General, Gabriela Firea, face un apel catre toate ONG-urile, companiile si firmele care detin sau comercializeaza produse de igiena, alimente sau articole de imbracamite de stricta necesitate sa se alature demersului Primariei Capitalei, pentru a suplimenta stocurile necesare centrelor de carantina.

Metrorex se implica activ in combaterea raspandirii infectiei cu Coronavirus (Covid-19).

Pentru restrangerea efectelor, protectia si siguranta calatorilor pe timpul calatoriei cu metroul, in aceasta perioada, Metrorex a dispus intensificarea tuturor actiunilor de dezinfectie atat la nivelul statiilor, cat si la cel al trenurilor de metrou.

Astfel, in statiile de metrou, personalul specializat al firmelor de curatenie dezinfecteaza toate suprafetele cu care calatorii pot intra in contact (butoanele lifturilor, mana curenta scari fixe si rulante, bateriile de scaune amplasate la nivelul peroanelor si turnicheti).

Trenurile sunt dezinfectate zilnic, dupa retragerea din circulatie la nivelul barelor de sustinere, butoanelor de deschidere a usilor si a scaunelor.

Precizam ca toate produsele folosite pentru dezinfectie sunt autorizate de Ministerul Sanatatii, precizeaza stirileprotv.ro.

Presedintele Klaus Iohannis a anuntat decretarea starii de urgenta in Romania, incepand de saptamana viitoare.

Declaratiile LIVE TEXT ale lui Iohannis:

– In primul rand felicitari noului Guvern si le doresc mult succes. Apreciez in mod deosebit votul care s-a dat azi in Parlament.

Astazi din Parlamentul Romaniei s-a transmis un mesaj de unitate. Sunt bucuros ca majoritatea parlamentarilor au inteles greutatea acestui moment.

– Prima prioritate este continuare luptei impotriva coronavirusului. Este important ca masurile care vor fi luate la timp.

– Am decis sa decretez stare de urgenta incepand de saptamana viitoare.

Ce inseamna decretarea starii de urgenta pe teritoriul Romaniei in plina epidemie de coronavirus

In cazul Romaniei, decretarea „starii de urgenta” este reglementata, in primul rand, in Constitutie, la articolul 93, sub titlul „Masuri exceptionale”.

Loading...