ULTIMA ORA! Ministrul de Interne: Ce măsuri vor fi luate în timpul stării de urgență în România: „Urmează zile complicate”

Ministrul de Interne Marcel Vela a declarat ca starea de urgenta.

”Este o masura pe care au luat-o multe tari pentru protejarea cetatenilor lor”.

”Presupune schimbarea modului de viata, dar si momente de frica si neintelegere. Vreau sa fac un apel la calm si solidaritate, sa fim uniti si sa ajutam fiecare dupa puteri”, a spus Vela.

Situatia de urgenta ”permite gestionare si prevenirea infectiei cu noul coronavirus. Este nevoie de colaborarea fiecaruia dintre dumneavoastra.

Fiecare poate contribui la reducerea propagarii coronavirusului”, a precizat ministrul de Interne.

Ministrul a reluat o serie de recomandari:

”Limitati deplasarile care nu sunt necesare. Limitati contactul cu alte persoane. Ascultati doar de sursele oficiale. Sustineti eforturile autoritatilor”.

”Situtia este sub control tocmai pentru a am luat masuri din timp: am suspendat transporturile din Italia, am inchis scolile, am limitat intalnirile publice”, a mai spus Vela.

”Ieri in Comitetul de Situatii Speciale de Urgenta a fost aprobat un plan pentru stabilirea unor criterii”, a completat ministrul.

”Am facut recomandari pentru echipele de interventie care merg la persoane aflate in izolare astfel incat sa fie protejati.

Am clarificat ce inseamna contact apropiat al unui caz confirmat:

– persoana care locuieste in aceeasi gospodarie cu un pacient infectat,

– persoana care a avut contact fizic direct cu un bolnav cu COVID,

– o strangere de mana neurmata de spalarea miinilor,

– persoana care s-a aflat in aceeasi incapere cu un caz timp de minim 15 minute si la o distanta de minim 2 metri

– persoana care acorda ingrijire unui pacient”, precizeaza Vela.

”O alta decizie luata ieri a vizat limitarea unor lucruri. Se extinde carantina pentru toti cei sositi din tarile carantinate”, a explicat ministrul de Interne, potrivit stirileprotv.ro.

Loading...