Premierul Marii Britanii șochează mapamondul: Pregatiți-vă să muriți de coronavirus!

Premierul britanic Boris Johnson a dat un avertisment cinic poporului britanic în ceea ce privește pandemeia mondială de coronavirus.

În ciuda faptului că nu a luat măsuri de prevenire și abia după lungi presiuni și critici primite de la nivel internațional a decis să schimbe strategia, Johnson le-a spus britanicilor să se pregătească „să piardă pe cei dragi”.

Boris Johnson a avertizat publicul britanic să se pregătească „să piardă pe cei dragi”, deoarece oamenii de știință au recunoscut că până la 10.000 de persoane ar putea avea deja coronavirus în Marea Britanie.

„Acest lucru este mai periculos și se va răspândi în continuare. Și trebuie să fiu sincer cu publicul britanic: mai multe familii, foarte multe alte familii, vor pierde pe cei dragi”, a spus premierul britanic.

Marea Britanie nu a luat aproape nicio măsură preventivă

Guvernul britanic pare impasibil la tot ce se întâmplă în lume în privința pandemiei de coronavirus.

Organizația Mondială a Sănătății a fost una din vocile care au luat atitudine. OMS a criticat lipsa de reacție, punând la îndoială abordarea Marii Britanii.

Purtătorul de cuvânt al OMS, Margaret Harris a declarat sâmbătă pentru BBC Radio 4:

„Nu cunoaştem destule lucruri despre chimia acestui virus, populaţia nu a fost expusă la el suficient de mult timp ca să ştim ce face în termeni de imunologie”.

„Fiecare virus funcţionează diferit în corpul nostru şi stimulează un profil imunologic diferit.

Putem emite teorii, dar în prezent ne confruntăm cu o situaţie în care trebuie să urmărim acţiunea”.

Boris Johnson a cedat într-un final presiunilor

Johnson warns public to prepare to lose loved ones to coronavirus

UK Prime Minister Boris Johnson announced the country had moved to the next stage in the battle to halt the spread of #coronavirus. Johnson outlined the emergency measures after meeting with health chiefs as UK cases keep rising. COVID-19 usually presents only mild or moderate symptoms, such as fever and cough, and the vast majority of people recover. But for older adults and people with other health problems, it can be worse.

Publicată de CGTN pe Sâmbătă, 14 martie 2020

Guvernul urmează să mobilizeze eforturi ca „în timp de război” în următoarele 5 până la 20 de zile, între care planuri de izolare a persoanelor în vârstă timp de patru luni.

Alte măsuri planificate au inclus rechiziţionarea forţată a hotelurilor, spitalelor private şi a altor clădiri pentru a fi folosite ca spitale temporare.

Pub-urile, restaurantele şi barurile ar putea fi, de asemenea, obligate să se închidă.

Vor fi închise şi instituţiile de învăţământ din Marea Britanie. sursa:vedete.huff.ro

Loading...