Pui la tigaie în sos de bere. Atât de bun încât vei mânca direct din tigaie

767

Se pregătește repede și se mănâncă și mai repede fiindcă e atât de delicioasă… imposibil să nu-ți placă…

Veți fi foarte mulțumită de această rețetă – Și nu numai dvs., ci și familia, prietenii, musafirii etc.

INGREDIENTE

1 kg ce carne de pui (pulpe, pulpe dezosate, copănele etc.)
3 cepe medii
1 pahar de bere blondă
condimente după gust (sare, piper, condimente pentru pui etc.)
usturoi – dacă doriți
ulei de floarea-soarelui

CUM SE PREPARĂ?

Tăiați carnea în porții mici – puteți folosi pulpe de pui, copănele, pulpe superioare, pulpe dezoasate etc., ce vă place…

Presărați carnea cu condimentele dorite. Sărați, piperați și frecați cu usturoiul zdrobit. Lăsați-o deoparte jumătate de oră.

Între timp, tăiați ceapa în sferturi de cerc. Într-o tigaie, căliți ceapa în ulei de floarea-soarelui până când se rumenește uniform…

Folosind o spatulă, împingeți ceapa la marginile tigăii, iar în mijloc puneți bucățile de pui. Se prăjește carnea pe ambele părți, timp de 6-7 minute. Apoi, trebuie să turnați berea și să lăsați carnea sub capac pentru încă 10-15 minute.

Este atât de bun încât vei mânca direct din tigaie… dacă înmuiați și pâinea în sos… deja îmi plouă-n gură…

Să o savurați cu drag – Poftă bună!

Vezi și…

CARTOFI CU USTUROI LA CUPTOR – o rețetă simplă și gustoasă

„Cartofii cu usturoi și pesmeți la cuptor”

– o mâncare excelentă, care poate fi servită ca fel principal alături de legume proaspete sau salate. Usturoiul oferă cartofii un gust aromat, iar pesmeții – o textură ușor crocantă. Cartofii se prepară foarte simplu, sunt incredibil de gustoși și savuroși!

1 kg de cartofi mici
4 linguri de ulei
4-5 căței de usturoi
4 linguri de pesmeți
sare, piper negru măcinat și busuioc după gust
1 fir de mărar
1 fir de pătrunjel

CUM SE PREPARĂ?

Fierbeți cartofii. Îi puteți fierbe cu coajă și să-i curățați sau puteți fierbe cartofii curățați. Lăsați cartofii să se răcească puțin.

Amestecați cartofii cu ulei, sare, piper, busuioc și usturoi ras. Puneți-i într-o pungă, presărați-i cu pesmeți și scuturați-i de câteva ori, ca să se distribuie pesmeții uniform.

Așezați cartofii în tavă și coaceți-i la 180 de grade timp de 30-35 de minute până se vor rumeni ușor.

Presărați cartofii cu verdeață tocată.

Poftă bună alături de cei dragi!

REȚETĂ PENTRU CEL MAI BUN PIURE DE CARTOFI

Cand spui piure de cartofi spui, inevitabil, una dintre cele mai apreciate garnituri de la noi. Cartofii gatiti in acest fel sunt usor de facut, extrem de deliciosi si foarte simplu de combinat cu diverse feluri de mancare principale. Ii folosim drept garnitura langa copanele, tocanita de porc sau alaturi de multe alte specialitati.

Cu toate ca, pentru ca sa faci piure de cartofi nu pare o treaba prea grea, nu de putine ori ti s-a intamplat sa nu nimeresti consistenta dorita, piureul sa nu fie suficient de cremos, sau chiar sa ramana plin de cocoloase.

Însă de acum totul va fi mult mai usor, deoarece avem pentru tine cateva sfaturi care te vor ajuta sa faci un piure delicios de sa te lingi pe degete, care iti va aduce cu siguranta laudele familiei tale si a invitatilor vostri.

Secretele celui mai delicios piure de cartofi:

Fierbe cartofii la foc mediu, in apa cu sare
Adauga in compozitie unt de cea mai buna calitate
Adauga treptat lapte in timpul pasarii
Laptele adaugat trebuie sa fie rece
Nu folosi mixer sau robot – va deveni o pasta si nu un piure
Adauga in compozitie doua linguri de smantana
Poti folosi cu incredere cartofi rosii, acestia absorb mai putina apa
Scurge-i bine de apa
Cartofii se paseaza in acelasi recipient in care au fost fierti (caldura ajuta la pastrarea consistentei lor)

Nu ai acces la copierea textului sau a imaginilor! Mulțumim de înțelegere!