ULTIMA ORA: Rusia își închide granițele din cauza coronavirusului

Rusia a devenit ultima tara care a anuntat ca isi va inchide granitele ca raspuns la modul cum se raspandeste coronavirusul.

Masurile, careau intrat in vigoare la miezul noptii , vor dura cel putin sase saptamani pana la 1 mai.

Ele reflecta restrictii similare impuse in Europa, deoarece natiunile incearca sa opreasca amenintarea virusului si adauga mai multe masuri fata de cele care sunt deja in vigoare.

Masurile nu vor afecta cetatenii rusi, diplomatii, echipajul sau cetatenii straini cu drept de rezidenta. De asemenea, se vor face exceptii si pentru cei care calatoresc in scopuri medicale.

Rusia, care are un nivel scazut de cazuri inregistrate pe fondul unui sistem de testare extrem de rationat, a fost speriata de modul cum se raspandeste coronavirusul in ultimele zile.

In ultimele 24 de ore, bilantul a crescut la 93, scrie independent.co.uk.

Mai multe state din lume au declarat stare de urgenţă din cauza noului coronavirus şi au închis temporar frontierele începând de luni, scrie Mediafax.

Spania a inchis frontierele, măsură similară cu cele luate de Italia, care la momentul de faţă este cea mai afectată ţară din Europa.

Autorităţile au anunţat că oamenii nu mai au voie să iasă din casă decât dacă au nevoie să îşi cumpere mâncare şi medicamente.

În Franţa cele mai celebre obiective turistice pariziene sunt închise.

Au fost de asemenea închise şi toate magazinele care nu sunt considerate esenţiale.

Cabaretul Moulin Rouge, Muzeul Luvru şi Turnul Eiffel se numără printre cele mai celebre obiective turistice din Paris care au fost închise

În Danemarca, premierul Mette Frederiksen a informat că toţi străinii care nu au un motiv esenţial pentru care vizitează ţara vor fi întorşi la graniţă.

Polonia şi-a închis de asemenea frontierele şi va interzice intrarea cetăţenilor străini.

Republica Cehă şi Slovacia au urmat exemplul, împreună cu Lituania, care vrea să închidă graniţele cu Polonia şi Letonia.

Măsuri similare au fost luate şi în Norvegia, unde începând de luni, aeroporturile şi porturile vor fi închise pentru cetăţenii străini.

Altă măsură importantă este interzicerea evenimentelor cu un număr mare de oameni, care a fost adoptată în mai multe state.

În Statele Unite, vicepreşedinele american Mike Pence a extins interdicţiile de călătorie pentru Marea Britanie şi Irlanda. Călătoriile din ţările europene vor fi interzise timp de 30 de zile.

Loading...