Sute de români blocați la vama dintre Austria și Ungaria, după ce granițele au fost închise

Sute de romani au ramas blocati la granita dintre Austria si Ungaria dupa ce tara vecina a luat decizia de a inchide granitele celor care nu sunt de nationalitate maghiara.

Oamenii asteapta inca de luni seara o solutie, iar azi dimineata, la ora 8.00 inca mai erau la punctul de la Hegyeshalom.

Ungaria a anuntat inchiderea vamilor, iar ieri seara, ora locala 23.00, masinile nu au mai putut trece fonteria dintre Austria si Ungaria.

Au asteptat in masini o reactie din partea autoritatilor romane, dar li s-a spus ca au de asteptat.

„Asa arata la noi in vama, la intrare in Ungaria. Nu se intra in Austria, nu se iese. Nu se intra in Ungaria, totul este blocat.

Nu trece absolut nimeni. Facem greva. Ori ne lasa sa ne ducem la noi in tara, ori nu mai facem nimic”, isi striga disperarea un roman.

La ora 8, ora Romaniei, cateva sute de masini inca erau la punctul Hegyeshalom, asteptand ca autoritatile sa gaseasca o solutie care sa le permita sa se intoarca in tara, scrie observator.tv.

Autoritatile au transmis, astazi, un nou comunicat cu centralizarea datelor despre epidemia de coronavirus in Romania.

„Pana astazi, 17 martie, pe teritoriul Romaniei, au fost confirmate 184 de cazuri de persoane infectate cu virusul COVID – 19 (coronavirus).

Au fost inregistrate alte 16 noi cazuri de imbolnavire, dupa cum urmeaza: 7 in Iasi, 2 in Suceava, 2 in Neamt si cate unul in Ialomita, Mures, Botosani, Bistrita Nasaud si Vrancea. Persoanele confirmate pozitiv au varste cuprinse intre 21 si 65 de ani.

De asemenea, din cele 184 de persoane confirmate pozitiv 16 au fost declarate vindecate si externate (15 din spitalul din Timisoara si unul de la Bucuresti).

In cursul acestei zile vor mai fi externate alte trei persoane de la Institutul National de Boli Infectioase Matei Bals.

Pe teritoriul Romaniei, in carantina institutionalizata sunt 3282 de persoane pentru care se efectueaza verificari pentru a depista daca au contactat virusul COVID – 19 (coronavirus). Alte 16610 persoane sunt in izolare la domiciliu si se afla sub monitorizare medicala.

Pana in prezent, au fost inregistrate 36 de dosare penale, sub aspectul savarsirii infractiunii de zadarnicirea combaterii bolilor, fapta prevazuta si pedepsita de art. 352 alin. 1 Cod Penal.

In perioada 16 martie, ora 08.00 – 17 martie, ora 08.00, au fost inregistrate 1349 apeluri la numarul unic de urgenta 112 si 6187 la linia TELVERDE (0800 800 358), deschisa special pentru informarea cetatenilor.

Incepand de ieri, odata cu declararea starii de urgenta, la nivel national au actionat aproximativ 28.000 de angajati ai Ministerului Afacerilor Interne – politisti, pompieri, jandarmi si politisti de frontiera.

Astfel, doar in ultimele 24 de ore, pompierii si personalul SMURD au efectuat 42 misiuni de transport pentru 153 persoane catre diverse unitati spitalicesti, precum si la centrele de carantina existente in mai multe judete din tara.

Pentru raspunsul la celelalte urgente medicale sunt asigurate in medie de aproximativ 390 echipaje SMURD, insumand 42 autospeciale pentru transport victime multiple, 340 ambulante de prim-ajutor si terapie intensiva mobila, respectiv 7 autospeciale neonatologie.

In total, in misiunile curente au fost angrenati peste 5000 de pompieri.

De asemenea, au fost angrenati in misiuni specifice, ordonate de conducerea Ministerului Afacerilor Interne, peste 10.000 de politisti, 4.500 de politisti de frontiera si peste 7.000 de jandarmi”, scrie observator.tv.

Loading...