ULTIMA ORA: Un român din Spania, confirmat cu coronavirus, a venit cu avionul de la Madrid. Oficialitățile confirmă

Pasagerul din aeronava care venea de la Madrid a prezentat, la sosirea pe aeroportul Otopeni, un certificat medical eliberat de autoritatile spaniole care confirma infectarea cu noul coronavirus.

In avion erau aproximativ 60 de pasageri, anunta Grupul pentru comunicare strategica.

Comunicatul integral:

„In cursul zilei de 17 martie a.c., pe Aeroportul Otopeni, a aterizat o aeronava cu pasageri la bordul careia se afla un cetatean roman, imbarcat la Madrid, care a prezentat un certificat medical eliberat de autoritatile spaniole care confirma infectarea cu noul coronavirus (COVID-19).

Persoana in cauza NU a respectat recomandarea autoritatilor spaniole, prevazuta in document, de a ramane in autoizolare timp de 14 zile.

Persoana a prezentat pe parcursul zborului simptome specifice si a fost preluata de personalul DSP prezent la aeroport si transportata cu izoleta la INBI Matei Bals.

S-a trecut la identificarea pasagerilor din aeronava, in numar de aproximativ 60 de persoane pentru demararea urgenta a anchetei epidemiologice.

Mentionam ca pasagerii, venind dintr-o zona afectata, au obligatia de a se autoizola 14 zile.”, precizeaza mai.gov.ro

Spania, tara in care traiesc peste 800.000 de romani, a decretat stare de urgenta pentru cel putin doua saptamani, dupa ce numarul celor care s-au imbolnavit cu coronavirus a crescut dramatic.

Spania este cea mai afectata tara de pe batranul continent, dupa Italia.

Astazi Spania anunta peste 11.000 imbolnaviri cu coronavirus

Bilantul a ajuns la aproape 500 decese dar si peste 1000 de cazuri recuperate

Loading...