260 de cazuri în România. Toate informațiile oficiale

De marti seara pana acum au aparut oficial 43 de noi cazuri de coronavirus in Romania.

Bilantul ajunge la 260 de infectari cu COVID-19, potrivit Grupului de Comunicare Strategica.

19 dintre cei infectati s-au vindecat.

Asadar, apar noi cazuri de imbolnavire, iar unele dintre persoanele infectate, este posibil sa fi raspandit boala, pana sa fie internate in spital.

Un pilot de la TAROM – confirmat pozitiv – a intrat in contact cu mai multi colegi, iar o farmacista din Brasov cu sute de clienti.

Intreaga sectie de pneumologie a spitalului Judetean Suceava, cu medici, asistente si 18 pacienti, este izolata, dupa ce un barbat internat aici a fost diasgnosticat cu COVID 19.

La internare le-a spus doctorilor ca nu a intrat in contact cu nicio persoana bolnava si nici nu a calatorit in strainatate. In plus, nici nu prezenta simptomele noului virus.

Starea lui s-a agravat insa, asa ca a fost testat si pentru COVID 19, iar rezulatul a fost pozitiv.

O ancheta epidemiologica extinsa este si in comuna Bosanci din Suceava.

Un barbat de 57 de ani, intors din Belgia, s-a simtit rau si a ajuns la spital, unde a fost diagnosticat si el cu noul virus.

Bolnavul ar fi intrat in contact cu nu mai putin de 150 de persoane la slujba religioasa sau cand a fost in vizita la rude si prieteni.

Primarul din localitate a limitat accesul in primarie, a inchis piata de masini si pe cea publica si a interzis slujbele religioase.

Neculai Miron, primar Bosanci: ″A venit din Belgia pe 4 martie, nu a stat in izolare deoarece la momentul respectiv nu se cereau aceste conditii de izolare.

Noi am facut o lista cu persoanele care au intrat in contact si va spuneam inca nu am ajuns la 150.″⁣

Edilul face un apel si la persoanele neidentificate pana acum, care ar fi putut sa intre in contact direct cu barbatul, sa anunte autoritatile.

Si in Iasi sunt anchete epidemiologice. 2 medici si 4 asistente de la Spitalul de Boli Infectioase sunt in izolare dupa ce au intrat in contact cu un pacient care nu avea inca testul pozitiv.

Asadar, personalul medical nu a stiut ca este suspect si nu a purtat echipamentul de protectie.

Mihnea Hurmuzache, sef sectia 6 boli infectioase: “Am fost informat ca in sectia pe care o conduc sase oameni au intrat in autoizolare din cauza unui contact pe care l-au avut zilele trecute cu o persoana confirmata.

Pacientul nu a fost in suspecti si a venit si aplecat de la spital in 2 randuri//pe langa materiale, problema este a circuitelor: ele trebuie respectate si foarte bine clarificate de conducerea spitalului.”

Potrivit medicului, in Spitalul de Boli Infectioase din Iasi fiecare doctor primeste zilnic cate 3 masti de unica folosinta, iar rezervele se apropie de final.

Loading...