Romanca decedata in Italia de Covid-19, adusa in tara si inmormantata fara preot. Autoritatile nu au stiut despre transport

Femeia de 80 de ani din comuna Borsa (Maramures), primul cetatean roman care a decedat coronavirus in Italia, a fost adusa in tara de membrii familiei, alaturi de sora sa, decedata recent de cancer.

Transportul s-a efectuat fara stirea autoritatilor romane, iar cele doua au fost aduse in sicrie sigilate si inmormantate fara preot.

Primarul comunei Borsa, Sorin Timis, a declarat, vineri, corespondentului MEDIAFAX ca transportul avea acte perfect legale obtinute de la statul italian, care au permis sa fie duse sicriele sigilate pana in Borsa.

„Familia femeii de 80 de ani din Borsa, care a decedat in Italia confirmata cu coronavirus, a decis sa aduca in tara, pe cont propriu, sicriul cu trupul neinsufletit al acesteia si al surorii sale de 75 de ani, pe care a ingrijit-o.

Cele doua sicrie au ajuns joi la Borsa, aduse de o firma de transport de pompe funebre din comuna, iar femeile au fost ingropate in cimitir fara preot.

Transportul avea acte perfect legale obtinute de la statul italian, care au permis sa fie duse sicriele sigilate pana in Borsa.

Autoritatile romane nu au stiut nimic despre aducerea acestor sicrie in tara”, a spus Timis.

Potrivit acestuia, principalul vinovat in acest caz este statul italian care nu ar fi trebuit sa aprobe repatrierea celor doua sicrie in Romania

Prefectura Maramures: Nimeni nu a stiu nimic despre acel transport, nicio autoritate

Purtatorul de cuvant al Prefecturii Maramures, Dan Buca, a declarat, la randul sau corespondentului MEDIAFAX ca transportul mortuar a ajuns, joi, in punctul de frontiera de la Petea si i s-a permis intrarea in tara in conditiile in care toate actele emise de autoritatile italiene – autorizatii si pasapoartele mortuare, avize de transport si identificare, erau in ordine.

Loading...