ULTIMA ORA: Romania, printre tarile care vor testa un vaccin impotriva coronavirusului. Vaccinul ar putea ajunge peste o luna in tara noastra.

Romania se afla printre tarile care vor testa un vaccin impotriva coronavirusului. Vaccinul ar putea ajunge peste o luna in tara noastra.

Romania va face parte din tarile care vor testa un vaccin impotriva coronavirusului. Anuntul a fost facut de managerul Institutului de Boli Infectioase „Matei Bals”, Adrian Streinu-Cercel.

Vaccinul va fi adus din Marea Britanie si ar putea ajunge in tara noastra, peste o luna, cand vor fi date toate avizele de catre Agentia Nationala a Medicamentului.

Institutul Matei Bals a stabilit deja un protool de colaborare cu Marea Britanie pentru a aduce acest vaccin in Romania. Vor fi facute studii clinice pe voluntari.

Vaccinul este testat, in prezent, in SUA si in Marea Britanie.

Vaccinul este destinat populatiei care nu a fost infectata cu noul virus, a precizat Adrian Streinu-Cercel.

In Romania au fost confirmate, pana acum, 308 infectii cu coronavirus. 31 dintre pacienti au fost declarati vindecati si au fost externati.

Autoritatile fac apel la populatie sa se informeze doar din surse oficiale si credibile. La ATI, in acest moment, sunt internati 11 pacienti, din care doi in stare grava, scrie digi24.ro.

Ministerul Apararii anunta omologarea unei izolete de conceptie romaneasca.

A fost proiectata de Centrul de Cercetare Stiintifica pentru Aparare CBRN si Ecologie.

Echipamentul asigura izolarea temporara si transportul in siguranta al personalului suspect sau confirmat de contaminare agenti biologici, inclusiv noul coronavirus, potrivit unui comunicat al Ministerului Apararii.

Produsul dezvoltat de cercetatorii militari indeplineste standardele de securitate pentru prevenirea riscurilor de contaminare in zona de izolare si pe traseul de transport al persoanei infectate, mai arata MApN.

Izoleta a fost facuta in timp record. Prototipul, realizat impreuna cu o companie specializata in productia de echipamente de protectie CBRN, a fost finalizat in 16 martie.

Produsul a fost testat si omologat in perioada 18 – 19 martie.

„S-au creat astfel conditiile necesare pentru demararea procesului de productie, in cel mai scurt timp, a acestei izolete de conceptie 100% romaneasca in tara, de catre STIMPEX SA, in colaborare cu CN ROMARM SA”, mai arata MApN, potrivit digi24.

Loading...