Iordania impune de sâmbăta interdicția ieșirii din casa

Iordania va impune incepand de sambata dimineata si pana la noi ordine interdictia iesirii din casa la nivel national pentru a limita raspandirea noului tip de coronavirus, a anuntat purtatorul de cuvant al guvernului, Amjad Al Adailah, potrivit AFP si Reuters.

El a explicat ca decizia se va aplica de sambata, ora locala 07.00 (05.00 GMT), si a fost luata dupa “nerespectarea de catre cetateni a directivelor” care le cereau sa nu iasa din casa decat in caz de urgenta extrema.

Regele Abdullah a aprobat un decret de instituire a starii de urgenta, care acorda guvernului puteri sporite de a impune o interdictie de iesire din casa gestionata de armata si alte masuri care vizeaza libertati civile si politice, potrivit Reuters.

Armata a izolat joi de restul tarii capitala Amman (capitala Iordaniei are o populatie de patru milioane de locuitori).

Iordania nu are decat 69 de cazuri de infectare confirmate cu noul tip de coronavirus, dar autoritatile se tem ca imbolnavirile s-ar putea inmulti rapid.

Iordania a inchis granitele terestre si maritime cu Siria, Irak, Egipt si Israel si a suspendat toate zborurile incepand de marti, precizeaza stirileprotv.ro.

Loading...