ULTIMA ORA: Inca 59 de cazuri noi de coronavirus in Romania. Bilantul ajunge la 367 de cazuri. Numarul persoanelor la terapie intensiva creste la 14

Grupul de Comunicare Strategica anunta ca in data de 21 martie, pe teritoriul Romaniei, au fost confirmate 367 de cazuri de persoane infectate cu virusul COVID – 19 (coronavirus).

Dintre cele 367 de persoane confirmate pozitiv, 52 au fost declarate vindecate si externate (36 la Timisoara, 11 la Bucuresti, 3 la Craiova, unul la Constanta si unul la Iasi).

Pacientii nou confirmati au varsta cuprinsa intre un an si 74 de ani.

La ATI, in acest moment, sunt internati 14 pacienti, din care 3 in stare grava. Starea de sanatate a celorlalti pacienti este buna, stationara, scrie digi24.ro.

Cum numarul cazurilor creste de la o zi la alta, responsabilii iau in calcul sa fie testate si alte categorii de persoane, nu doar cele care au intrat in contact cu bolnavii.

Guvernul le reaminteste cetatenilor sa ia in considerare doar informatiile verificate prin sursele oficiale si sa apeleze pentru recomandari si alte informatii la linia TELVERDE – 0800.800.358.

Numarul TELVERDE nu este un numar de urgenta, este o linie telefonica alocata strict pentru informarea cetatenilor. De asemenea, romanii aflati in strainatate pot solicita informatii despre prevenirea si combaterea virusului la linia special dedicata lor, +4021.320.20.20.

Grupul de Comunicare Strategica a postat pe pagina sa de Facebook un mesaj pentru toti romanii:

Draft de hotarare, in analiza: romanii nu ar mai avea voie sa iasa din case. Autoritatile infirma ca e aprobat sau se aplica

„Va rugam sa ne sprijiniti prin distribuirea acestei postari❗

PRECIZARE:

Avand in vedere faptul ca a fost dat publicitatii un document al Grupului de suport tehnico-stiintific privind gestionarea bolilor inalt contagioase pe teritoriul Romaniei, intitulat „HOTARAREA NR. 14 din 20.03.2020”

Facem urmatoarele precizari:

1. Este un document de lucru (DRAFT), care este analizat la nivelul Grupului de suport tehnico-stiintific, organism in subordinea CNSSU, format din specialisti in epidemiologie si boli infectioase.

2. NU este un document aprobat la nivelul Grupului de suport tehnico-stiintific si NU a fost inaintat spre aprobare CNSSU (Comitetul National pentru Situatii Speciale de Urgenta), organism abilitat sa ia decizii in astfel de situatii.

3. Hotararile Grupului de suport tehnico-stiintific au caracter de propunere catre CNSSU, doar dupa ce sunt aprobate la nivelul Grupului de suport tehnico-stiintific.

4. La nivelul Grupului de suport tehnico-stiintific sunt analizate diferite propuneri, pe baza scenariilor referitoare la evolutia raspandirii noului coronavirus (COVID-19), tinand cont de practica altor state care se confrunta cu aceeasi problematica.

5. Atentionam asupra faptului ca in documentul dat publicitatii NU este mentionata data de la care sunt aplicabile masurile referitoare la deplasarea persoanelor.

Acest lucru demonstreaza ca masurile NU au aplicabilitatea imediata, fiind vorba despre propuneri aferente unor scenarii posibile cu privire la raspandirea noului coronavirus (COVID-19).

6. La nivelul Ministerul Afacerilor Interne s-a luat decizia sesizarii organelor de cercetare penala pentru infractiunea de divulgare fara drept a unor informatii care nu sunt destinate publicitatii.

7. Inspectoratul General al Politiei Romane a sesizat DIICOT cu privire la savarsirea infractiunii de distribuite de informatii nedestinate publicitatii, sub aspectul savarsirii infractiunii prevazute de art. 304 Cod Penal, fapta pedepsita cu inchisoare de la 3 luni la 3 ani.

Grupul de Comunicare Strategica”

Loading...