Primarul din Deva și fiica sa, vindecați de noul coronavirus

Primarul municipiului Deva, Florin Oancea, si fiica acestuia, Laura, s-au vindecat de infectia cu noul coronavirus.

Rezultatele primite sambata la cel de-al doilea test pentru COVID-19 fiind negative, cei doi fiind internati pentru tratament in Spitalul de Boli Infectioase din Timisoara.

„Noi plecam astazi (sambata, n.r.) spre casa, spre Deva.

Al doilea test a iesit negativ, pentru amandoi!

Ne putem intoarce la viata”, a spus sambata primarul Florin Oancea, pe pagina sa de Facebook.

Edilul local din Deva a multumit medicilor de la Spitalul de Boli Infectioase din Timisoara pentru tratament si a promis ca va reveni „dupa ce va trece toata nebunia” pentru a le multumi cadrelor medicale de acolo.

„Nu i-am vazut fata, nu i-am cunoscut zambetul. Stiu doar ca este o doamna doctor. Si mai stiu ca, sub masca de protectie, acest om zambeste.

Pentru ca, alaturi de colegii ei, astazi a mai castigat o batalie. Un zambet care dureaza doar o clipa, nu e timp acum de sarbatorit, se intoarce pe front, pentru a reda vietii alti oameni ca noi.

Vom reveni aici, dupa ce va trece toata nebunia, pentru a le multumi tuturor medicilor si asistentelor de la Spitalul de Boli Infectioase Victor Babes Timisoara pentru daruirea si sacrificiul lor.

Si pentru a le vedea chipurile si zambetul, caci ei sunt eroii nostri! Va multumim, dragi prieteni, pentru toate gandurile voastre bune si va imbratisam cu tot sufletul!”, a mai scris Florin Oancea pe pagina sa de socializare, potrivit Agerpres.

Primarul Florin Oancea, administratorul public al orasului, Adrian David, si deputatul PNL Lucian Heius au fost depistati pozitiv, in 14 martie, la testul pentru infectarea cu virsul COVID-19 si au fost internati la Spitalul de Boli Infectioase din Timisoara.

Ulterior, si fiica primarului Florin Oancea a fost confirmata pozitiv la infectia cu noul coronavirus.

Deputatul Lucian Heius si administratorul public Adrian David au fost externati din spital vineri dupa-amiaza, dupa ce ambele teste la COVID-19 au iesit negative, scrie digi24.ro.

Nu mai putin de 22 de pacienti, din 31 in toata tara, au scapat de COVID 19 in Spitalul de Boli Infectioase Victor Babes din Timisoara, de la inceputul epidemiei.

Cu noi explicatii vine medicul Virgil Musta, unul dintre doctorii care ii trateaza pe cei cu coronavirus. La Timisoara se foloseste o alta schema de tratament decat in restul tarii, pentru ca astfel doctorii pot vedea ce efecte are fiecare varianta.

Cu noi explicatii vine medicul Virgil Musta, unul dintre doctorii care ii trateaza pe cei cu coronavirus.

La Timisoara se foloseste o alta schema de tratament decat in restul tarii, pentru ca astfel doctorii pot vedea ce efecte are fiecare varianta.

„Noi folosim o alta schema de tratament decat restul tarii, dar si conjunctura a fost favorabila, pentru ca pacientii pe care i-am tratat au fost pacienti tineri, fara comorbiditati, fara boli asociate, la care teoria spune ca evolutia bolii este buna.

Schema pe care o dam noi este formata din o tableta cu 2 antivirale, care la 3-4 zile dupa administrare dau teste negative.

Asteptam doua teste negative, dupa care ii externam„, a explicat pentru opiniatimisoarei.ro medicul Virgil Musta de la Spitalul de Boli Infectioase Victor Babes din Timisoara.

Doctorul specialist spune ca a ales acest tip de tratament bazandu-se pe o serie de studii care arata ca este, deocamdata, cel mai eficient.

Doctorul specialist spune ca a ales acest tip de tratament bazandu-se pe o serie de studii care arata ca este, deocamdata, cel mai eficient.

„Sunt mai multe scheme testate, cu mai multe rezultate.

Impreuna cu domnul profesor Streinu-Cercel am stabilit ca in centrul nostru sa se foloseasca o anumita schema.

Sunt scheme care sunt studiate la ora actuala in lume. Nicio firma de medicamente nu are finalizat, la ora actuala, un studiu care sa spuna aceasta este eficienta unu.

Sunt doar incercari, rezultate partiale, si ne-am ales unul din aceste studii. Ne-am ales acest medicament, il avem si putem sa il folosim, pe baza faptului ca in literatura exista studii pe acest medicament.

Sunt rezultate partiale favorabile si pe gandirea noastra medicala, care ne-a spus ca s-ar putea sa avem aceste rezultate favorabile„, a precizat pentru opiniatimisoarei.ro medicul Virgil Musta.

Loading...