ULTIMA ORĂ. ALERTA ANM: Cod portocaliu de zăpadă și viscol. Județele afectate

Administratia Nationala de Metorologie a emis mai multe avertizari de racire accentuata a vremii, ninsori, strat de zapada, intensificari ale vantului si precipitatii mixte in perioada 22 martie, ora 13 – 25 martie, ora 18.

Conform sursei citate, in intervalul mentionat, vremea se va raci accentuat in toata tara, devenind treptat deosebit de rece pentru ultima decada a lunii martie.

Aria precipitatiilor va cuprinde cea mai mare parte a tarii. La munte va ninge, in centrul, nordul si nord-estul teritoriului treptat vor predomina ninsorile, iar din a doua parte a noptii de duminica spre luni (22/23 martie) ploile se vor transforma in lapovita si ninsoare si in restul tarii.

Se va depune strat de zapada, mai consistent indeosebi in zonele de munte si in regiunile sudice – sud-vestice. Izolat vor fi posibile depuneri de polei.

Vantul va prezenta intensificari, cu viteze in general de 50…60 km/h, mai mari in regiunile sudice – sud-estice si la munte. Local si temporar va fi viscol, precizeaza stirileprotv.ro.

COD GALBEN

Interval de valabilitate: 22 martie, ora 13:00 – 23 martie, ora 02:00.

Fenomene vizate: ninsori moderate cantitativ si viscol.

Zone afectate: Carpatii Orientali si Meridionali

In intervalul mentionat, va ninge moderat (cantitati de precipitatii in jurul a 15 l/mp) in zona Carpatilor Orientali si in Carpatii Meridionali, iar stratul de zapada nou depus va fi pe alocuri consistent. Vantul va avea intensificari temporare, mai ales in zona inalta, cu viteze de 60….70 km/h, viscolind ninsoarea si determinand scaderea vizibilitatii.

COD GALBEN

Interval de valabilitate: 23 martie, ora 02:00 – 25 martie, ora 10:00

Fenomene vizate: intensificari ale vantului si precipitatii mixte

Zone afectate: Dobrogea si jumatatea estica a Munteniei

In Dobrogea si in jumatatea estica a Munteniei, vor fi intensificari ale vantului cu viteze in general de 55…75 km/h. Temporar se vor semnala precipitatii sub forma de lapovita si ninsoare, cu depunere de strat de zapada, dar trecator si ploaie, favorizand formarea poleiului.

COD GALBEN

Interval de valabilitate: 23 martie, ora 02:00 – 25 martie, ora 10:00

Fenomene vizate: intensificari ale vantului, ninsori moderate cantitativ, viscol la munte

Zone afectate: Carpatii Orientali, Muntii Apuseni, sudul Transilvaniei

In zona Carpatilor Orientali si a Muntilor Apuseni, precum si in sudul Transilvaniei, temporar va ninge, moderat cantitativ (10…20 l/mp) si se va depune strat de zapada, pe alocuri consistent. Vantul va prezenta intensificari cu viteze de 50…60 km/h, iar in zona montana inalta rafalele vor depasi 70…90 km/h, viscolind ninsoarea.

COD PORTOCALIU

Zone afectate: Oltenia, vestul Munteniei, sudul Banatului si Carpatii Meridionali

In intervalul mentionat, in Oltenia, vestul Munteniei, sudul Banatului si Carpatii Meridionali, temporar va ninge abundent (30 – 50 l/mp), iar stratul de zapada va fi consistent.

Vantul va prezenta intensificari cu viteze de 40…55 km/h, iar in Carpatii Meridionali, in judetele Olt si Teleorman, precum si in sudul judetelor Valcea si Arges, rafalele vor atinge 60…70 km/h, viscolind ninsoarea si determinand scaderea semnificativa a vizibilității. Sursa: Pro TV

Loading...