ULTIMA ORA: Angela Merkel intra in izolare la domiciliu

Cancelarul german Angela Merkel intra in izolare la domiciliu incepand de astazi, dupa ce vineri s-a intalnit cu un medic, acesta fiind ulterior confirmat pozitiv la coronavirus, transmite Deutsche Welle.

Angela Merkel a fost informta dupa conferinta de presa din aceasta seara, in care a anuntat noi masuri pentru a preveni raspandirea noului coronavirus.

„Chiar si din izolare la domiciliu, cancelarul va continua indatoririle oficiale”, a precizat un purtator de cuvant.

Una dintre cele mai importante masuri este cea prin care este interzisa circulatia pe strazi a mai mult de doua persoane, timp de doua saptamani.

Germania va impune o interdictie privind contactul intre mai mult de doua persoane.

Autoritatile federale si regionale din Germania intentioneaza sa impuna o interdictie privind contactul intre persoane, in cadrul masurilor de lupta impotriva raspandirii coronavirusului, limitand interactiunile intre mai mult de doua persoane.

Cancelarul Angela Merkel si premierii landurilor au fost de acord cu aceasta masura in cadrul unei conferinte telefonice duminica.

Exceptiile de la aceasta interdictie se refera la familii si persoane care locuiesc in aceeasi gospodarie.

Douasprezece din cele 16 landuri ale Germaniei, printre care Bavaria, Baden-Wuerttemberg, Renania de Nord-Westfalia si Saxonia Inferioara, au fost de acord cu inasprirea interdictiei privind contactul intre persoane inainte de discutiile de duminica, scrie digi24.ro.

Bavaria, cel mai mare land ca suprafata din Germania, este prima regiune din aceasta tara care decreteaza izolarea populatiei sale din cauza epidemiei de coronavirus, potrivit AFP si DPA.

„Vom reduce practic la zero intreaga viata publica”, a anuntat seful guvernului bavarez, Markus Söder, masura urmand sa intre in vigoare de la 23:00 GMT, fiind programata sa dureze doua saptamani intr-o prima etapa.

Astfel, incepand de sambata, celor 13 milioane de locuitori ai Bavariei (sudul Germaniei), li se interzice sa-si paraseasca domiciliul, cu exceptia cazului in care au un motiv justificat pentru acest lucru, a indicat Markus Soeder.

Printre aceste motive se regasesc mersul la munca si la medic, efectuarea de cumparaturi de prima necesitate sau venirea in ajutorul altor persoane.

In timp ce practicarea sportului si plimbarile in aer liber vor fi permise numai daca persoana este singura sau cu alte persoane din familia sa.

Numarul de cazuri de coronavirus in Germania a crescut cu 2.958 in ultimele 24 de ore, ajungandu-se la un total de 13.957, a declarat vineri Lothar Wieler, seful Institutului Robert Koch (RKI), agentia de sanatate publica din Germania.

S-au inregistrat 31 de decese, 11 dintre victime fiind din ultimele 24 de ore, a spus Lothar Wieler, in cadrul unei conferinte de presa la Berlin.

„Vom vedea mai multe victime in urmatoarele saptamani – inclusiv aici, in Germania”, a avertizat Wieler, citat de CNN.

Loading...