Încă o zi neagră în Italia. Bilanțul anunțat de autorități

Italia a raportat duminica seara 651 de decese noi din cauza coronavirusului, numarul total fiind in acest moment de 5.476 de morti, relateaza BBC.

Bilantul zilnic este in usoara scadere, dupa ce sambata au fost raportate 793 de decese – o cifra record de la izbucnirea epidemiei in peninsula, in urma cu o luna.

Bilanț Italia 22 martie: o nouă zi neagră în peninsulă

Numarul total al celor care au murit din cauza infectiei în Italia este de 5.476. Duminica seara erau inregistrate 59.138 de cazuri de coronavirus in Italia.

Vă reamintim că în Italia s-au luat aseară măsuri drastice.

Se oprește orice activitate de producție care nu va fi indispensabilă pentru a garanta aprovizionarea cu bunuri esenţiale a populaţiei, relatează AFP, citat de Agerpres.

Guvernul din Italia a decis să ”închidă orice activitatea de producţie pe teritoriu care nu va fi strict necesară, crucială şi indispensabilă pentru a ne garanta bunurile şi serviciile esenţiale’‘.

Premierul italian anunţa acest ”pas suplimentar” în măsurile restrictive luate în încercarea de a opri pandemia cauzată de coronavirus.

Conte a precizat că farmaciile, supermarketurile şi magazinele alimentare, serviciile poştale, financiare şi de asigurare, transporturile vor continua să funcţioneze în Italia.

„Încetinim motorul productiv al ţării, dar nu îl oprim”, a spus el despre o „decizie nu tocmai uşoară”.

”Nu putem ascunde realitatea care este în fiecare zi în faţa ochilor noştri. Este cea mai gravă criză pe care o traversează ţara de la cel De-al Doilea Război Mondial ”, a mai adăugat premierul italian.

‘‘Măsurile adoptate necesită timp pentru a intra în vigoare. Trebuie să respectăm toate aceste reguli cu răbdare şi încredere”, a subliniat Giuseppe Conte.

Loading...