Apelul autorităților, ignorat – românii au luat cu asalt granițele. „Am realizat că nu lupți aici doar cu epidemia de Covid-19, ci cu indolența, nesimțirea și lipsa de respect a celor ce au intrat în țară.

Apelul autoritatilor pentru romanii din strainatate, de a nu veni in tara, in contextul epidemiei Covid-19, nu a avut niciun efect.

Zeci de mii de conationali s-au ingramadit in ultimele ore la punctele de frontiera. Acest lucru nu face decat sa ingreuneze si mai mult sarcina autoritatilor de a tine sub control virusul ucigas.

Potrivit unui comunicat al Politiei de Frontiera, doar la vama Nadlac II, peste 38.600 persoane, cetateni romani si straini, au trecut frontiera in ultimele 24 de ore.

Dintre acestea, aproximativ 25.600 au fost pe sensul de intrare si 13.000 pe cel de iesire din tara. Acest flux incredibil a facut ca timpul de asteptare la trecerea frontierei sa ajunga la aproape o ora si jumatate.

Dintre cei peste 25.000 de oameni care au intrat in tara, marea majoritate sunt romani, avand in vedere ca, in noaptea de duminica spre luni, a intrat in vigoare masura de nepermitere a intrarii in Romania dispusa fata de cetatenii straini si apatrizi.

Practic, vor mai putea intra in tara doar acei straini care sunt membri de familie ai cetatenilor romani, care au permis de munca la noi, ori ale caror familii au rezidenta in tara noastra.

Vama Nadlac II este una dintre putinele puncte de frontiera pastrate deschise in contextul epidemiei de coronavirus.

Aglomeratia de aici se explica prin faptul ca autoritatile maghiare au creat un culoar unic de tranzit pe care cei care doresc sa ajunga in Romania il pot folosi.

Acesta este deschis doar pe timpul noptii, iar autoturismele nu au voie sa faca opriri decat in anumite locatii special pregatite.

Medic din vama Nadlac: Au venit cei carora nu le mai merge cu furturile, prostitutia si cersitul

Un medic din Arad care lucreaza intr-unul dintre centrele de triere de la granita reclama „aroganta” si „lipsa de educatie” a romanilor care se intorc in tara in aceste zile din zonele de risc, intr-o postare care a devenit virala pe Facebook

„Am realizat ca nu lupti aici doar cu epidemia de Covid-19, ci cu indolenta, nesimtirea si lipsa de respect a celor ce au intrat in tara. O lipsa de respect fata de noi si fata de intreaga Romanie.

Aroganta, superficialitate, lipsa de educatie si de rusine… toate au fost prezente.

Nu a contat nimic… izolarea, carantina, riscul de a fi bolnavi si de a imbolnavi oameni, toate erau un pret mic in comparatie cu dorinta de a intra in tara.

Pentru ei nu au contat romanii ci doar Romania vazuta ca ultima oportunitate si sansa. Infractionalitatea va creste semnificativ, nu avem nevoie de studii pentru a constata asta.

Epidemia aceasta va deveni, din problema principala, doar o problema asociata celor ce vor urma.

Nu vorbim de diaspora, nu vorbim de romani din strainatate care sunt exemplu de caracter si omenie.

Ei nu au fost, ei nu vin, ei respecta… si noi ii respectam!

Vorbim aici de cei carora nu le mai merge cu furturile, prostitutia si cersitul… despre asta vorbim si stiti bine!”, a scris medicul pe Facebook, potrivit cars.ro.

Loading...