ULTIMA ORA: Situație dramatică la Spitalul Județean din Suceava. 92 de cadre medicale sunt infectate cu coronavirus și continuă să se faca teste

Un numar de 92 de cazuri de infectii cu SARS CoV 2 la personalul medical au fost confirmate la Spitalul Judetean de Urgenta (SJU) Suceava, a anuntat, marti, pe pagina de Facebook, Federatia SANITAS din Romania.

Sindicalistii de la SANITAS sustin ca in randul personalului medical de la SJU Suceava se testeaza in continuare.

“Asa cum anticipam, dimensiunea dezastrului o vom avea zilele urmatoare! Din pacate se inmultesc cazurile de imbolnavire a personalului medical in tot mai multe unitati sanitare mari, dar cazul de la Suceava ramane cel mai afectat!

Asigurati echipamente de protectie pentru personalul medical! Testati cu prioritate personalul din spitale! Organizati spitalele adaptat la situatia actuala!”, a transmis Federatia SANITAS, potrivit stirileprotv.ro.

Secretarul de stat in Ministerul Sanatatii Nelu Tataru a declarat ca spitalul de la Suceava va fi inchis si dezinfectat, iar medicii vor fi pusi in izolare.

Tataru a mai spus ca toate internarile din spital vor fi trimise in spitalele din zona, precum Spitalul de la Radauti sau cel de la Botoșani.

Dupa dezinfectare, spitalul din Suceava va fi folosit exclusiv pentru tratarea cazurilor de coronavirus.

La Suceava vor fi trimisi medici de la alte spitale din zona, a spus Tataru intr-o interventie telefonica la Digi24.

„Am luat decizia ca la Spitalul Judetean Suceava sa intre in izolare toti medicii, sa fie dezinfectat 48 de ore. Va deveni un spital COVID-19.

Acolo vor fim detasati medici din zona, de la spitalele din judet si de la spitale din alte judete”, a spus Tataru.

Conducerea spitalului din Suceava se apara: Personalul a fost instruit si strictul necesar a fost asigurat

Conducerea spitalului sustine ca nu are nicio vina pentru aceasta situatie si ca a achizitionat toate materialele de protectie pe care le-a gasit pe piata, dar ca unii furnizori nu au mai raspuns, iar altii au reziliat contractele, deoarece nu mai aveau de unde sa se aprovizioneze.

Loading...