Peste 1400 pacienţi cu coronavirus s-au vindecat în Italia într-o singură zi

1434 de persoane infectate cu coronavirus au fost declarate vindecate în Italia, sâmbătă.

Informația a fost transmisă oficial la difuzarea bilanțului zilnic, de la ora locală 18.00 (19.00 în România).

Numărul vindecaților într-o singură zi e un adevărat record în Italia.

Odată cu cei 1434 declarați sâmbătă, numărul total al pacienților vindecați în Italia a ajuns la 12.384.

Vineri, au fost doar 589 de persoane declarate vindecate.

Din păcate, sâmbătă, a fost atins un alt prag în Italia.

Numărul decedaților a trecut de 10 mii, după ce 889 de decese au fost anunțate în ultimele 24 de ore.

De la începutul epidemiei, în Italia, numărul cazurilor confirmate de coronavirus este de 92.472.

Atillio Fontana, guvernatorul regiunii Lombardia a anuntat ca, in ultimele zile s-a constatat o scadere a numarului de pacienti infectati cu COVID-19.

Desi Italia a depasit deja China la numarul de infectati, se pare ca situatia incepe sa se amelioreze, la fel cum s-a intamplat si in tara Asiatica.

Guvernatorul regiunii Lombardia, Atillio Fontana, a declarat in ziua de 27 martie:

“Cred ca numarul de cazuri de infectare urmeaza sa scada. Astazi s-au efectuat mai multe testari fata de zilele precedente si am inregistrat un numar mai mic de cazuri de infectare ”.

Desi acest lucru constituie un semnal pozitiv, este necesar sa se efectueze o medie a noilor cazuri inregistrate timp de cel putin 5 zile consecutiv, astfel incat sa se poata avea o viziune de ansamblu.

Ziua de 26 martie a fost una dificila pentru regiunea Lombardia, care a inregistrat un numar 34.889 de persoane confirmate pozitiv, cu 2.543 de cazuri in plus intr-o singura zi si un numar total de morti de 4.861, cu 387 in plus fata de ziua precedenta.

Guvernatorul Fontana a adaugat:

“Am avut o scurta discutie atat cu Cajazzo cat si cu Bertolaso, sunt amandoi in curs de vindecare”.

Luigi Cajazzo este directorul general al Departamentului de Asistenta Sociala al regiunii Lombardia, iar Guido Bertolaso este fostul director al Departamentului de Protectie Civila.

Ambii au fost confirmati pozitiv. Amintim ca Lombardia este regiunea din Italia cel mai mult afectata de epidemia de coronavirus.

La data de 27 martie, aceasta a inregistrat un numar de 541 de morti, numarul total de decese ajungand astfel la 5.402, cu o crestere de 11,1% fata de ziua precedenta.

Numarul total de cazuri de infectare cu coronavirus in Lombardia este in prezent de 37.298.

In ziua de marti, 31 martie, la ora 12:00, drapelul Italiei va fi arborat in berna (coborat pe jumatate) in semn de doliu de catre toti primarii oraselor din Italia.

Se va pastra un minut de tacere in amintirea tuturor celor care au decedat in ultimele saptamani care urmare a epidemiei de coronavirus, scrie redactia.ro.

Loading...