A fost descoperit un nou simptom al infecției cu coronavirus. Se manifesta chiar și la tineri

Doctorii din Statele Unite confirma afirmatiile cercetatorilor francezi, care avertizeaza ca pierderea mirosului, dar si a gustului, poate fi adaugata pe lista simptomelor de coronavirus.

Simptome ca anosmia, adica lipsa mirosului, si ageuzia, adica disparitia totala a simtului gustului, sunt doua simptome ce pot fi luate in calcul pentru posibila depistare a infectiilor cu COVID-19, transmite Academia americana de otolaringologie, potrivit CNN.

„In special anosmia a fost constatata la pacientii care au fost testati pozitiv pentru coronavirus si care nu aveau alte simptome”, potrivit unui comunicat postat duminica pe site-ul Academiei.

Prezenta acestor simptome ar trebui sa va faca sa luati in serios in considerare testarea de COVID-19, este sfatul pe care il dau doctorii.

O organizatie a medicilor ORL din Marea Britanie, dar si medicii din Franta, au concluzionat ca lipsa mirosului ar putea fi un simptom de coronavirus, in conditiile in care anosmia este asociata cu unele infectii respiratorii.

Legatura intre anosmie si coronavirus

Lipsa mirosului ca simptom de Covid-19 s-a constatat dupa ce au fost analizate mai multe cazuri in Coreea de Sud, China si Italia, unde un numar semnificativ de pacienti cu infectii dovedite au dezvoltat anosmie.

“Nu toate cazurile pozitive de COVID-19 prezinta anosmie, dar toate cazurile de anosmie izolata, fara cauza locala, fara inflamatie, sunt COVID-19 pozitive’’, a precizat specialistul pentru AFP.

Potrivit primelor cazuri urmarite de asociatia profesionala a medicilor ORL, pacientii in cauza sunt mai degraba tineri, cu varste cuprinse intre 23 si 45 de ani.

“Persoanele care resimt anosmie, trebuie sa se autoizoleze ca masura de precautie si sa poarte masca, chiar si in cadru familial”, potrivit Jean-Michel Klein.

Spre deosebire de protocolul de tratament al unei anosmii clasice, medicul recomanda sa nu fie administrata corticoterapie, ″care slabeste raspunsul imunitar″, sau o spalare a foselor nazale care ar risca sa ″trimita virusul din mucoasa nazala in plamani″⁣, mentioneaza stirileprotv.

Loading...