Un laureat al Premiului Nobel susține că răspândirea coronavirusului încetinește: „Sfârşitul pandemiei este aproape”

Michael Levitt, laureat al premiului Nobel, susține că majoritatea oamenilor au o imunitate naturală la noul coroanvirus și cum răspândirea COVID-19 a început să încetinească în China, înseamnă că „sfârșitul pandemiei este aproape”.

Michael Levitt este un biofizician americano-britanic-israelian, laureat al premiului Nobel pentru chimie în 2013. Omul de știință arată că la acest moment se poate observa curba descendentă a coronavirusului.

„Rata de infecţie a virusului în provincia Hubei a crescut cu 30% în fiecare zi – aceasta este o statistică înfricoşătoare.

Nu sunt un expert în gripă, dar pot analiza numerele şi aceasta este o creştere exponenţială’, a declarat el, potrivit Jerusalem Post.

Michael Levitt spune că dacă s-ar fi păstrat ritmul, toată lumea s-ar fi infectat în trei luni, însă numărul îmbolnăvirilor a început să scadă.

„O săptămână mai târziu, acelaşi lucru s-a întâmplat şi cu numărul morţilor. Această schimbare dramatică a curbei a marcat punctul median şi a permis predicţia mai bună a momentului în care se va încheia pandemia.

Pe baza acestui lucru, am ajuns la concluzia că situaţia din toată China se va îmbunătăţi în două săptămâni. Şi, într-adevăr, acum există foarte puţine cazuri noi de infecţie’, a observat cercetătorul.

Michael Levitt: „Numărul de noi infecţii zilnice este acum aproape de zero în China”

După calculele laureatului, virusul ar urma să dispară din China, pâna la finalul acestei luni: „Faptul că rata infecţiei încetineşte înseamnă că sfârşitul pandemiei este aproape.

Iniţial, fiecare pacient cu coronavirus din China infecta, în medie, 2,2 persoane pe zi – creşterea exponenţială care putea duce la dezastru.

Dar numărul de noi infecţii zilnice este acum aproape de zero. E ca şi cu ratele dobânzilor bancare: chiar dacă aceasta continuă să scadă, tot câştigi bani.

Suma pe care ai investit-o nu scade, ci doar creşte mai încet. Atunci când discută despre boli, oamenii sunt speriaţi. Dar faptul că rata infecţiei încetineşte înseamnă că sfârşitul pandemiei este aproape’, povestește el.

Loading...