Apelul unui medic din Galați către Raed Arafat. ”Merg eu în războiul cu coronavirusul, voi fi un soldat exemplar, dar lăsați-mi soția acasă”

Un medic din Galati, Ciprian Ghilic, 42 de ani, urolog la Spitalul Judetean de Urgenta Galati, cere sefilor din Sanatate sa fie lasat sa mearga singur in razboiul cu coronavirus.

Iar sotia, care este tot medic, cu specialitatea hematologie, sa ramana in siguranta acasa, pentru a avea grija de cei doi copii mici pe care ii au.

Cadrul medical spune ca, daca cererea ii va fi acceptata, respectiv din familia de medici sa mearga la serviciu in lupta cu coronavirusul doar unul dintre soti, el ”va fi un soldat exemplar” si nu se va plange nici macar de lipsa echipamentelor.

Apelul a fost lansat pe contul sau de Facebook si se adreseaza in mod direct secretarului de stat Raed Arafat, seful Departamentului pentru Situatii de Urgenta.

Medicul spune ca nu toate cadrele care cer sa fie lasate acasa in aceasta perioada de pandemie de coronavirus sunt ”dezertori”.

”Nu imi distrugeti toata familia!”

”Domnule Arafat, va rog sa ma ascultati. Nu imi distrugeti toata familia! Sunt medic urolog, sotia hematolog si avem doi copii de 2 ani si jumatate si respectiv 5 ani si 11 luni. In situatia de fata sunt disperat.

Nu avem nici o soluție pentru cei mici dacă noi ne vom îmbolnăvi. Spuneți că e război.

Părerea mea e că e mai mult mai grav decât la război pentru că inamicul e invizibil, „armata” e foarte mică și dacă pică unul, nu e altul de pus în loc.

Dar chiar și așa… la război pleacă doar soldatul, își lăsă soția și copiii acasă.

Și luptă pentru patrie cu gândul să își apere familia.

Vreau să lupt cu gândul că soția și copii vor fi bine. Nu îmi obligați soția să vina pe front și voi fi soldat exemplar.

Nu mă voi plânge că nu am protecție sau medicamente. Voi lupta și asimptomatic și simptomatic.

Atât doar … lasăți-mi soția acasă să aibă grijă de copii. Și nu mă voi gândi să „dezertez” a scris dr. Ciprian Ghilic.

Loading...