Momente EMOȚIONANTE la Galați – Asistenta hărțuita de vecini, așteptată cu flori și aplauze de militari (VIDEO)

Asistenta medicală din oraşul Galaţi hărţuită şi umilită de vecini pentru că lucrează într-un spital care primeşte bolnavi de COVID-19 a fost așteptată de către militari, în fața blocului, la finalul turei de muncă, cu flori și aplauze.

„În numele lor, ne cerem scuze, Mihaela! Pentru unii ești erou.

Pentru alții, însă, nu contează că îți pui viața în pericol pentru a-ți salva pacienții, contează doar că… vii acasă la finalul turei”, este mesajul transmis de Ministerul Apărării Naționale pe Facebook.

Mesajul femeii i-a emoționat pe militarii Batalionului 284 Tancuri/Brigada 282 Blindată „Unirea Principatelor”, condus de lt. col. Lucian Oancea, care au așteptat-o în fața blocului la finalul turei:

„Nu am crezut că voi trăi vremurile în care dumneavoastră mă veți apăra pe mine. Vreau să vă spun în numele Batalionului 284 Tancuri că noi vă suntem alături.

Vă mulțumim nespus de mult pentru efortul pe care îl faceți și vrem să vă urăm putere de muncă și foarte multă sănătate.

În semn de omagiu pentru meseria dumneavoastră și pentru ceea ce faceți în zilele astea dificile, vă rog să-mi permiteți să vă înmânez singura armă împotriva căreia nicio armă nu poate trage”, i-au mai transmis militarii în timp ce au aplaudat-o și i-au oferit un buchet de flori.

„Chiar nu știu cum să vă mulțumesc, cu toate că și astăzi am fost abordată la serviciu și toți cei care mă cunosc și știu ce fel de om sunt mi-au dat dreptate și mi-au spus că nu meritam așa ceva.” – a fost răspunsul Mihaelei.

Asistenta medicală din oraşul Galaţi hărţuită şi umilită de vecini pentru că lucrează într-un spital care primeşte bolnavi de COVID-19 a fost așteptată de către militari, în fața blocului, la finalul turei de muncă, cu flori și aplauze

Asistenta medicală din oraşul Galaţi hărţuită şi umilită de vecini pentru că lucrează într-un spital care primeşte bolnavi de COVID-19 a fost așteptată de către militari, în fața blocului, la finalul turei de muncă, cu flori și aplauze(sursa: Ministerul Apărării Naționale/Facebook)https://www.stiripesurse.ro/momente-emotionante-la-galati—asistenta-hartuita-de-vecini-asteptata-cu-flori-si-aplauze-de-militari–video-_1448674.html

Publicată de stiripesurse.ro pe Joi, 2 aprilie 2020

Mihaela Moga Pal are 44 de ani şi lucrează la Spitalul de Boli Infecţioase din Galaţi. Ea a scris pe Facebook că de la izbucnirea epidemiei de COVID-19 viaţa i s-a schimbat, nu din cauza virusului, ci a vecinilor din blocul în care locuieşte de 20 de ani.

„Fetelor este foarte grav ce mi s-a putut întâmpla doar pentru simplul fapt că lucrez la Spitalul Boli Infecţioase Galaţi.

Vecinii din scara blocului unde am locuit mai bine de 20 de ani… Mi-au aruncat cu clor pe uşa apartamentului… Mi-au trimis poliţia acasă…

M-au dat afară din magazinul blocului doar pentru că lucrez la Spitalul Boli Infecţioase.!!!! Ce să înţeleg…. E discriminare????”, a scris Mihaela Moga Pal pe Facebook.

Postarea asistentei este însoţită de sute de comentarii. Cei mai mulţi oameni o încurajează şi îi recomandă să facă plângere la Poliţie.

„Ar fi frumos ca atunci cand ajungi acasa sa te astepte cu flori. Ca nu esti una din acele persoane care si-a dat demisia.

Meriti tot respectul”, a scris un galatean pe Facebook, in timp ce altul o sfatuieste sa se adreseze Politiei.

„Nu va cunosc dar imi pare atat de rau ca sunteti pusa in situatia asta.. imi este rusine pentru rusinea vecinilor dumneavoastra.. sper sa aveti taria sa ii ignorati, sa depuneti plangere si sa ramaneti sanatoasa!”

Cei care comenteaaza se declara revoltati mai ales ca vecinii ar putea avea nevoie de servicii medicale la Spitalul de Boli Infectioase.

„Sa le fie rusine! Ar trebui sa va faca statuie, sa va lase flori la usa! Cand vor ajunge la spitalul unde lucrati sa ii tratati cu clor!”

Mihaela Pal, asistenta, Spitalul de Boli Infectioase Galati: ”Cand am urcat sus, la etaj, am vazut clor pe usa, cu galeata, cum au aruncat.

Si-am zis ”nu se poate asa ceva”. Am coborat la magazin, sa imi iau un bidon de apa, m-a dat afara din magazin si mi-a spus ca ”n-aveti ce cauta, ca lucrati la Boli Infectioase si nu vrem sa…”.

Silviu Andrei, administratorul magazinului: ”A fost o confuzie, probabil ca a fost greseala din ambele parti. Doamna ca nu a spus ”domnule, eu am venit aicea din motivul asta”, dar s-a lasat asa taciturn si fiecare a interpretat cum a vrut”.

Asistenta a povestit totul pe o retea de socializare. Unii vecini recunosc ca au existat suspiciuni si temeri ca femeia ar fi parasit izolarea.

Vecin: ”Stiam ca este izolata. Un semn de intrebare si-a pus lumea. Eu nu, eu am mers pe buna stiinta. Lumea si-a pus un semn de intrebare. Pe mine nu m-a intrebat nimeni”.

Prefect: ”Condamnam cu tarie astfel de gesturi”

Gabriel Ioan-Avramescu, prefectul judetului Galati: ”Condamnam cu tarie astfel de gesturi ale unor semeni de-ai nostri, care, in aceste momente grele, nu fac altceva decat sa ameninte sau sa puna in pericol starea cadrelor medicale.

Este un apel catre toti cetatenii: sa fim alaturi de cadrele medicale”.

Asistenta are doi copii de 12 si 19 ani si s-a mutat singura intr-un apartament tocmai pentru a-si proteja familia in aceasta perioada.

In urma sesizarii, politistii il ancheteaza pe proprietarul magazinului pentru refuzul nejustificat de vanzare a marfurilor, precizeaza stirileprotv.ro.

Loading...