Monica Anisie, noi precizări despre noul an şcolar: Copiii vor fi supravegheaţi şi în pauze.

1.687

Fiecare unitate de învățământ va stabili orarul, la fel ca până acum, copiii vor fi programați să vină la școală astfel încât să nu se întâlnească prea mulți.

Iar pauzele vor fi decalate, declarat Monica Anisie, ministrul Educației la Realitatea TV.

Monica Anisie a făcut mircuri seară noi precizări legate d noul an şcolar:

“Începând cu 14 septembrie vom reveni în spațiul școlii pentru a învăța. (…) În ordinul comun emis împreună cu ministrul sănătății am dispus că putem funcționa după trei scenarii: verde, galben și roșu. (…)

DSP-urile au transmis către inspectoratele școlare că sunt 43 de localități în scenariul roșu. Sunt 119 unități care vor continua online. (…)

Colegii din Ministerul Educației au luat legătura cu directorii acestor școli, ca aceștia să continue în varianta online. (…)

Susțin afirmația domnului președinte. Nu vom organiza festivități la începutul școlii. (…) La fiecare început de an școlar veneam cu bucurie în spațiul școlii. (…) Acum nu este doar îngrijorare, este și emoția copilului care nu a mai socializat cu colegii săi.

În cele 43 de localități aflate în scenariul roșu sunt 119 unități de învățământ care trebuie să-și continue învățarea în sistem online.

“Dacă sunt copii care vin pentru prima dată în spațiul de învățământ și se dorește ca în curtea școlii să fie un spațiu în care să fie primiți elevii, acest lucru trebuie să se realizeze prin măsuri sporite de siguranță astfel încât să nu expună în niciun fel pe elevi.

Am vorbit cu directori și deja au luat decizia să nu organizeze astfel de festivități de învățământ.

Până când începe școala diriginții, învățătorii trebuie să spună părinților ce au de făcut, să comunice cu părinții, trebuie să le spunem clar pentru că în felul acesta în ziua de luni să începem cu bine.

Mâine dimineață avem deja un câștigător și mâine dimineață vom semna contractul, 82000 de tablete pentru trei loturi. Continua licitație și pentru celelalte tablete”.

Despre lipsa toaletelor:

Această situație grea, pandemia pe care o trăim cu toții acum a scos la iveală tot ceea ce nu s-a făcut în atâți ani de zile.

Mesaj pentru cei care au foști miniștrii au Educației:

Foarte puțin dintre ei s-au preocupat despre ceea ce înseamnă situația învățământului preuniversitar mai ales și aș vrea să le spun că înainte să critice ceea ce se întâmplă acum în cadrul Ministerului Educației și în cadrul sistemului de învățământ, ar trebui să se uite în oglindă și să nu arunce cu piatră până când nu se privesc în oglindă și să se întrebe “oare ce-am făcut eu pe toată perioada mandatului meu?”

Cum se va desfășura o oră?

Fiecare unitate de învățământ va stabili orarul așa cum s-a întâmplat și până acum.

Acum însă trebuie să luăm și măsurile acestea de prevenire și combatere a îmbolnăvirilor, prin urmare trebuie să fim atenți la modalitatea de acces, deci trebuie să știm exact la ce oră programăm copiii să vină la școală în așa fel încât să nu se întâlnească foarte mulți copii unii cu ceilalți.

Să fim atenți cum anume vom realiza pauzele, iar noi profesorii trebuie să fim alături de copii și să-i supraveghem în toată această perioadă atât în timpul orelor cat și în timpul pauzelor.

Nu ai acces la copierea textului sau a imaginilor! Mulțumim de înțelegere!