De ce Europa de Est a fost afectată mai puțin de virus. Vaccinul pe care l-au făcut românii pe timpul lui Ceaușescu

Probabil ai observat și tu că există anumite persoane care au o cicatrice rotundă în partea de sus a brațelor. Probabil o ai și tu.

Veste îmbucurătoare pentru țara noastră. În urma unui studiu realizat de un expert român, s-a ajuns la concluzia că un vaccin care se făcea încă din vremea comunismului este în strânsă legătură cu numărul mai mic de morți provocate de noul coronavirus.

Vezi care este vaccinul pe care România îl are încă de atunci în schema obligatorie.

Vaccinul pe care l-au făcut românii pe timpul lui CeaușescuȚările în care vaccinul pentru tuberculoză (BCG) este obligatoriu înregistrează mai puține decese provocate de infectarea cu COVID-19, este concluzia la care a ajuns un expert român după ce a studiat acest fenomen.

Majoritatea românilor care au făcut vaccinul înainte de anii ’90 au un semn în formă de floricică pe brațul stâng.

Un nou studiu despre coronavirus a descoperit o legătură între numărul redus de decese cauzate de COVID-19 în unele țări și vaccinul pentru tuberculoză (BCG).

Studiul preliminar a fost postat pe medRxiv, un site pentru cercetări medicale nepublicate.

Potrivit acestuia, există o corelație între ţările care au politici obligatorii de vaccinare împotriva tuberculozei şi le solicită cetăţenilor să facă vaccinul Bacill Calmette-Guerin (BCG) şi cele care prezintă un număr mai mic de cazuri confirmate şi decese de Covid-19.

În cel puțin șase țări, clinicienii efectuează studii ce implică oferirea vaccinului BCG angajaţilor din sănătate şi persoanelor în vârstă pentru a vedea dacă într-adevăr le oferă un nivel ridicat de protecţie împotriva coronavirusului, potrivit Bloomberg.

Europa de Est – afectată mai puțin de virusMihai Netea, expertul român în boli infecţioase la Centrul Medical Radboud Universty din Olanda, se numără printre primii specialiști care au efectuat studii despre eficiența vaccinului BCG asupra SARS-CoV-2.

În procesul de cercetare, în echipa acestuia s-au înscris deja 400 de cadre medicale.

Jumătate dintre persoane au fost vaccinate, în timp ce ceilalți 200 au primit un placebo.

Netea va realiza și un studiu separat, care va avea ca principal obiectiv determinarea eficacității vaccinului împotriva tuberculozei asupra contaminării cu noul coronavirus și la cei trecuți de vârsta de 60 de ani.

Printre țările care recomandă vaccinul BCG numai persoanelor expuse unui risc major de contaminare cu acest virus, și care au înregistrat, totodată, un număr mare de cazuri de infectare cu coronavirus, menționăm Italia și SUA.

În ceea ce privește țările care au avut politici de vaccinare cu BCG, dar le-au încheiat, se numără: Germania, Spania, Franţa şi Marea Britanie.

Unele ţări repetă vaccinul la vârsta de 7 ani, lucru pe care l-a făcut şi România până în anul 1993. Majoritatea celor care au făcut vaccinul, rămân cu o cicatrice – în formă de floricică – pe umărul stâng.

Loading...