Europa se inchide bucata cu bucata. Tarile care intra in carantina

3.066

Europa se inchide bucata cu bucata. Tarile europene introduc noi restrictii dure pentru a opri raspandirea coronavirusului.

Astfel, Grecia intra de sambata in carantina totala, ia regulile vor fi valabile timp de trei saptamani.

Cetatenii nu mai pot iesi din casa fara aprobare prin mesaj telefonic. Raman insa deschise gradinitele, scolile si magazinele pentru nevoi esentiale.

Anglia a intrat in carantina pe o perioada de o luna. In acest timp, localurile nu mai pot primi clienti, ci doar sa faca livrari. Elevii si studentii vor merge in continuare la cursuri.

Franta anunta aceleasi masuri ca si Anglia, valabile pana cel putin pana la 1 decembrie. Spre deosebire de carantina din primavara, acum scolile au ramas deschise.

In Ungaria se inchid barurile si cluburile de noapte si va impune o interdictie de circulatie pe timpul noptii, pentru a limita raspandirea coronavirusului.

Irlanda a fost prima tara europeana care a intrat in carantina pentru a doua oara de la inceputul pandemiei. Masurile au intrat in vigoare la 22 octombrie si sunt valabile pana la inceputul lunii decembrie.

Tara Galilor a intrat in carantina pentru 14 zile. Cursurile au continuat insa in scolile primare si anumite clase de gimnaziu.

In Italia sunt patru regiuni in zona rosie in care nu se intra si nu se iese fara motive bine intemeiate. Totodata, localurile, magazinele considerate ne-esentiale si scolile se vor inchide, iar deplasarile vor fi restrictionate la strictul necesar.

In Germania s-au inchis barurile, restaurantele, piscinele si institutiile culturale, iar competitiile sportive profesioniste se desfasoara fara spectatori.

In Portugalia, un procent de 70% din populatie trebuie sa ramana la domiciliu si sa nu iasa decat pentru motive esentiale precum mersul la serviciu sau la scoala, urmand ca de luni sa intre in vigoare starea de urgenta sanitara.

Belgia este in carantina partiala. Toate magazinele neesentiale, saloanele de infrumusetare, restaurantele, inclusiv cele din hoteluri si-au suspendat activitatea.

In unele state a fost aplicata carantina de noapte. Restrictii de circulatie sunt in vigoare in Spania, Cehia si Austria, in intervale orare care pot incepe de la ora 20.00 pana la 5 – 6 dimineata.

Nu ai acces la copierea textului sau a imaginilor! Mulțumim de înțelegere!