
Cea mai simplă, gustoasă, pufoasă, și rapidă negresă
În zilele de post de peste an, încearcă un desert simplu, care se poate prepara şi fără lapte.
Ingrediente
2 căni făină
1 praf de copt
1 cană zahăr
1 praf de sare
2 linguri cacao
1 cană apă
un sfert de cană ulei
esenţă de rom
4 linguri dulceaţă
nucă, opţional
Pentru glazură
4 linguri zahăr
jum. de linguri apă
2 linguri cacaco
1 linguriţă ulei
Preparare
Amesteci într-un bol ingredientele uscate. Adaugi treptat apa, uleiul, esenţa şi dulceaţa.
Dacă preferi, pui şi nucă tăiată grosier. Torni compoziţia într-o tavă tapetată şi laşi prăjitura la copt 35-40 de minute.
Cât timp se răcoreşte după coacere, pregăteşti glazura. Pe foc mic, pui zahărul cu apa. Când s-a topit zahărul, dai deoparte şi adaugi cacaua şi uleiul.
Întinzi glazura peste negresă şi presari nucă măcinată.
Negresă de post, rețeta rapidă
Chiar și în zilele în care vrei să te abții de la lapte sau ouă, te poți bucura de gustul inconfundabil al unei negrese.
De ce ai nevoie pentru negresă de post:
600 g făină
400 g zahăr
100 g cacao
2 linguri bicarbonat de sodiu
1 linguriță sare
2 lingurițe esență de vanilie
100 ml ulei
2 linguri oțet
400 ml apă rece
Cum se prepară negresa de post?
Dai drumul la cuptor. Combini făina cu zahărul, cacaua, bicarbonatul de sodiu și sarea. Amesteci esența de vanilie, apa, uleiul și oțetul, apoi le torni peste făină.
Mixezi până când nu mai sunt cocoloașe. Pui compoziția într-o tavă tapetată și ții negresa la cuptor până când trece testul scobitorii.
POFTA BUNĂ!