Cum arăta Nicolae Ceaușescu în tinerețe

392

Nicolae Ceaușescu este încă o figură controversată în țara noastră, chiar și la 31 de ani de la revoluția din 1989, în urma căreia dictatura acestuia s-a încheiat.

Deși a fost un lider atât de cunoscut, puțini știu cum arăta Ceaușescu înainte de a deveni conducătorul României.

Lucruri neștiute despre Nicolae Ceaușescu și familia acestuia

Un lucru curios despre Nicolae Ceaușescu și pe care puțini îl știu este acela că el își sărbătorea ziua de naștere pe o dată greșită.

El s-a născut pe 23 ianuarie, dar își serba ziua pe 24.

Nu s-a aflat încă de ce a făcut acest lucru dictatorul, dar există o certitudine: mai multe acte dovedesc că el s-a născut, într-adevăr, pe 23 ianuarie 1918.

Familia lui Ceușescu era una simplă, de țărani. Poate de aceea pe tot timpul dictaturii sale comuniste din țara noastră, el s-a axat pe forța de muncă, pe țărani și îi aducea chiar și cu forța la lucru pe toți cetățenii.

Cine au fost părinții fostului lider comunist Nicolae Ceaușescu

Nicolae Ceaușescu s-a născut într-o casă cu zece copii.

Tatăl lui, Andruță avea trei hectare de pământ, câteva ori. Pentru a-și întreține familia atât de numeroasă, el avea și obiceiul de a coase.

Despre el, cei din satul natal al liderului comunist spun că nu era un om prea bun. Înjura, se certa cu toată lumea și chiar își bătea copiii.

Nu se interesa de copiii lui, fura, bea, sărea la bătaie și înjura”, spunea despre el bătrânul preot din Scornicești.

Pe de altă parte, mama lui Ceaușescu, Alexandrina, sau pe numele ei de la naștere Lixandra, era o femeie supusă și muncitoare, care îi suporta toate tratamentele rele ale soțului.

Pentru că erau săraci, cea mai des întâlnită masa pe care o aveau era mămăliga, iar casa lor avea doar două camere.

Despre Nicolae Ceaușescu s-a spus tot timpul că era un analfabet. Puțini sunt românii care știau în acele timpuri că Nicolae a făcut doar patru clase la școala din satul său natal, Scornicești.

În acele timpuri, învățătorul din Scornicești preda într-o sală cursuri simultane, pentru elevii mai multor clase. Micul Ceaușescu nu a avut cărți și de cele mai multe ori mergea la școală desculț.

Acesta a început să lucreze de la vârsta de 11 ani. Puștiul Nicolae Ceaușescu a luat drumul Bucureștiului unde s-a angajat ca ucenic de cizmar. De altfel, București este și locul unde avea să-și cunoască viitoarea soție.

Câte clase avea Elena Ceaușescu?

De cealaltă parte, nici Elena Ceaușescu nu stătea prea bine la capitolul învățătură. Elena Ceauşescu a devenit doctor în chimie în anul 1967, cu teza „Polimerizarea stereospecifică a izoprenului”, deși avea doar patru clase.

„Elena Ceaușescu (Petrescu) mam născut în comuna Petrești, Dâmbovița, în anul 1919 la 7 ianuarie. Părinți se numesc Nae și Alexandrina ocupația agricultori avere 4 hectare de pământ și casă de locuit, în tre ani 1926 – 1930 am făcut școala primară unde m-am născut.

În anul 1936 am venit la București, am intrat ca ucenică la fabrica Lantex. în urma unei acțiuni am fost concediată…”, nota Elena Ceaușescu în autobiografia din anul 1949, înaintată partidului comunist.

Restul studiilor Elenei Ceaușescu sunt incerte și nu există dovezi că aceasta ar fi făcut studii universitare.

Nicolae Ceaușescu a venit la București la 11 ani, unde a fost ucenicul unui cizmar. Apoi, din 1967 până în 1989 el a condus Republica Socialistă România.