Părinții vor ca școlile să rămână închise pentru că le este frică pentru copii lor să nu fie infectați

Părinții au păreri diferite în privința trimiterii copiilor la școală din 14 septembrie, dar este nevoie de un compromis în acest sens, a declarat la Digi24 Iulian Cristache, președintele Federației Naționale a Asociațiilor de Părinți.

El a atras atenția că s-ar putea ajunge la situația în care, în eventualitatea unor contaminări, școlile și directorii să fie dați în judecată de părinți.

“”Unii părinți sunt de acord, alții nu.

Mereu vor fi discuții.Sper ca Ministerul Educației să nu renunțe la contractul între familie și școală.

Sunt familii care nu vor să își trimită copiii la școală, care nu vor riscuri.

Trebuie să dai posibilitatea familiei să decidă dacă își trimite copilul la școală.

Având în vedere creșterile alarmante ale cazurilor de îmbolnăvire cu noul coronavirus, Ministerul Educației nu a stabilit cu exactitate modul în care se va desfășura anul școlar 2020-2021, programat să înceapă pe data de 14 septembrie.

Sunt luate, însă în calcul trei scenarii principale, iar decizia suspendării cursurilor ar urma să rămână la latitudinea fiecărei unități de învățământ în parte.

Dacă se va ajunge într-o astfel de situație, părinții nevoiți să rămână acasă cu copiii vor avea parte de un sprijin financiar, urmând să primească 75% din salariu, cum s-a întâmplat și în perioada stării de urgență.

Anunțul a fost făcut de premierul Ludovic Orban, prezent joi, 6 august la evenimentele organizate în Valea Jiului cu ocazia Zilei Minerului.

Totodată, acesta a precizat că măsura se va aplica doar în localitățile în care situația epidemiologică va impune închiderea școlilor.

Guvernul acordă sprijin financiar părinților care stau acasă cu copiii dacă școlile își suspendă cursurile.