MEDICUL Beatrice Mahler: „Oamenii nevaccinați, infectați cu varianta Delta, au mai multă nevoie de spitalizare din pacate decât cei infectați cu alte tulpini”

15.991

Medicul Beatrice Mahler, șefa Institutului de Pneumoftiziologie Marius Nasta din Capitală, a declarat că, dacă vom fi loviți de un val patru al pandemiei, situația va fi complicată în zonele unde rata de vaccinare este scăzută.

Mahler atrage atenția că și persoanele vaccinate pot transmite COVID și varianta Delta a coronavirusului necesită mai multă asistență medicală în rândul pacienților nevaccinați decât celelalte variante.

Valul patru devine o certitudine!

„Valul patru devine o certitudine în foarte multe state care nu sunt foarte departe de România. Vedem Rusia, care se confruntă cu un val de infectări, Marea Britanie, Spania, începe să crească numărul de cazuri…

Si în Italia și Germania, cu tulpina Delta, și se pare că sunt câteva focare și în Grecia. Este o realitate pe care o așteptam, probabil, cu toții, dar nu trebuie să uităm că și aceste state, care se confruntă acum cu acest val de infectări au populație vaccinată”, a declarat Beatrice Mahler miercuri, la Digi24.

Dr. Mahler: „Cei infectați cu Delta au mai multă nevoie de asistență”

„Ce e bine în Marea Britanie este că persoanele infectate nu ajung să preseze sistemul de sănătate, pentru că formele de boală la persoanele vaccinate sunt mult mai ușoare.

Însă asta nu înseamnă că ele nu pot transmite infecția persoanelor nevaccinate, iar cei care sunt nevaccinați și au o infectare cu varianta Delta se pare că au nevoie de asistență medicală în procent mult mai mare decât la celelalte tulpini”, a mai precizat dr. Mahler.

„(Valul patru – n.r.) cu siguranță poate fi mai sever dacă ajunge în localități unde rata de vaccinare este scăzută, unde nu reușim să convingem populația că vaccinul protejează.

Că până la urmă vaccinul salvează viața celui care este vaccinat și are acest bagaj de anticorpi. Nu trebuie să ne relaxăm în această perioadă în care avem, într-adevăr, un număr foarte mic de cazuri.

Dar este îngrijorător ce se întâmplă în state unde populația este deja vaccinată și care ajung să se confrunte cu acest val de infectări”, a afirmat Beatrice Mahler, sfătuindu-i pe oameni să se vaccineze.

Beatrice Mahler: „avem un plan de revenire rapidă la numărul mare de paturi”

„Nu vom fi luați prin surprindere (de valul patru – n.r.). Și în acest moment în Institutul Marius Nasta avem paturi dedicate pacientului COVID,

Chiar dacă au fost reduse foarte mult, conform legislației, avem un plan de revenire rapidă la numărul mare de paturi dacă situația o va impune.

Însă față de celelalte două valuri avem avantajul vaccinului, avantaj pe care ar trebui să-l folosim”, a conchis dr. Mahler. scrie gandul.ro

Managerul Institutului Marius Nasta, Beatrice Mahler, a dezvăluit, sâmbătă, la „Maratonul Informării”, că s-a confruntat cu pacienți infectați cu COVID-19 care, de frică, au solicitat, sub semnătură, că nu doresc să fie transferați la secția de Terapie Intensivă, informează News.ro.

Beatrice Mahler a explicat că aceiași pacienți, când ajungeau în stare critică, acceptau să fie duși la ATI, dacă mai era loc liber.

„Încă în Bucureşti sau la «Marius Nasta» nu simţim o scădere a numărului de cazuri care se prezintă şi care au nevoie de un pat şi de terapie intensivă. Din păcate, atunci când te confrunţi cu o tulpină Delta extrem de contagioasă, riscul ca numărul de cazuri să fie foarte mare şi de aici să selectezi un număr mare de persoane cu forme critice de boală”, a declarat Beatrice Mahler.

„Dacă mai punem peste acest lucru şi frica, care a venit ca un cuvânt de ordine în acest val patru în mintea tuturor celor care s-au îmbolnăvit, avem practic situaţia extrem de dificilă prin care trecem în acest moment, în care vin oameni şi la noi, la «Nasta».

Am avut mai mulţi pacienţi care la început, în momentul în care au venit, chiar dacă au acceptat-o oxigeno-terapia, au semnat în foaie că ei stau în spital să nu fie duşi în Terapie Intensivă. Această frică este reală. Sigur, ulterior după ce pacientul ajunge într-un moment critic acceptă transferul în terapie, dacă este loc”, a spus Beatrice Mahler.

Managerul Institutului Marius Nasta a precizat că nu este normal ca pacienţii cu COVID la debutul bolii sau când sunt acasă să primească antibiotice cu spectru larg.

„Indicaţia de antibiotic pentru un pacient cu infecţie virală sau pneumonie indusă de virusul SARS-CoV-2 poate să existe, dar în situaţii excepţionale, nu atunci când ai analize sau dovezi că pacientul respectiv are o suprainfecţie bacteriană.

În spitale se întâlnesc astfel de situaţii la pacienţii critici, dar nici într-un caz acasă, nici într-un caz la debut de simptomatologie nu e normal să vedem reţete cu tavanic sau alte antibiotice cu spectru larg. E o pandemie de antibioterapie”, a afirmat Beatrice Mahler.

„Maratonul Informării” este un eveniment dedicat sprijinului populaţiei în realizarea unei alegeri informate în privinţa vaccinării împotriva COVID-19, organizat de Colegiul Medicilor din Municipiul Bucureşti, alături de Comitetul Naţional de Coordonare a Activităţilor privind Vaccinarea împotriva COVID-19.