Cei doi frățiori din Iași nu au murit din cauza strugurilor. Primele rezultate ale autopsiilor

1.003

Cei doi frățiori din satul Coarnele Caprei, județul Iași, în vârstă de trei, respectiv un an și șase luni, nu au murit din cauza strugurilor pe care i-ar fi mâncat.

Așa arată primele rezultate ale autopsiilor făcute de medicii legiști în cazul tragediei care a distrus o tânără familie.

Cei doi copii au murit, sâmbătă, după ce au început să se simtă rău.

In momentul în care au ajuns la spital, medicii nu au mai putut face nimic pentru a-i salva.

Având în vedere că ambii copii s-au stins din viață în condiții suspecte, atât medicii, cât și Poliția au început să cerceteze, fiind siguri că cei doi micuți au fost otrăviți.

Inițial, ipoteza luată în calcul ar fi fost cea în care cei doi frățiori s-ar fi intoxicat cu o substanță periculoasă, după ce amândoi ar fi mâncat struguri.

Chiar mama lor a povestit medicilor tot ce au făcut micuții înainte să se simtă rău.

Totuși, ipoteza pare să fie exclusă de primele rezultate ale autopsiilor efectuate de medicii legiști și care arată că cei doi frățiori au ingerat o substanță toxică extrem de puternică.

Astfel, cei doi frățiori ar fi putut înghiți pastile de șobolani pe care părinții le-ar fi pus în casă pentru a scăpa de rozătoare.

Intoxicația cu o astfel de substanță periculoasă le-a provocat micuților edem pulmonar și edem cerebral, iar medicii nu au mai putut face nimic pentru a le salva viața.

De asemenea, este posibil ca cei doi copii să fi inhalat gazul toxic emanat de pastilele pentru șobolani.

Din spusele tatalui copiilor, sotia sa le-ar fi dat sa manance struguri. Tot tatal mai spune ca nu stropisera vita de vie cu nimic.

Dupa ce starea micutilor s-a degradat brusc, mama lor a sunat la 112. Din pacate cel mai mic dintre frati s-a stins chiar in curte iar cel mai mare a decedat la Spitalulde Copii „Sf. Maria”, din Iasi.

Medicii de la Institutul de Medicina Legala din Iasi vor stabili cu exactitate cu ce au fost otraviti micutii.

Potrivit ultimelor informatii, micutii nu ar fi decedat din cauza strugurilor stropiti cu pesticide

„Din primele informatii se presupune a fi o intoxicatie cu organofosforice. Mama a declarat ca le-a dat struguri”, declara sambata medicul Diana Cimpoesu, sefa UPU SMURD Iasi.

Expertii din domeniu exclud posibilitatea ca cei doi copii sa-si fi gasit sfarsitul din cauza strugurilor stropiti cu substante instecticide.

„Insecticidele pot fi toxice, daca stropesti azi si mananci maine, poti avea reactii adverse, dar nu sa mori. E dubioasa situatia celor doi copii. Pentru a se ajunge la deces ar trebui sa fie otrava.

Poate s-au folosit substante pentru eliminarea gandacului de Colorado, care sunt mai periculoase, s-au s-a dat cu o substanta de care a auzit de la cineva, dupa ureche”, a declarat expertul Ilie Ciomaga.

Potrivit unor surse din cadrul anchetei cred ca cei doi frati s-ar fi intoxicat cu otrava pentru soareci sau o alta solutie chimica folosita in gospodarie.