Ultima Ora! Streinu-Cercel, anunț dur pentru cei care nu vor să se vaccineze

556

Mesaj dur din partea doctorului Adrian Streinu-Cercel pentru cei care nu vor să se vaccineze.

Ei trebuie să înțeleagă că, din cauza virusului, se moare. Iar, dacă se întâmplă ceva grav, să nu se întrebe de ce, este declarația făcută astăzi de fostul director al Institutului Matei Balș.

Infecționistul a explicat cum funcționează, de fapt, vaccinul.

”Sunt practic niște grămăjoare de grăsime, și în interiorul acestei grămăjoare este pusă o moleculă de DNA, de ARN, care induce în organismul nostru producerea acelei molecule de vârf, de spike.

După care celelalte celule vin și fac treaba și fac anticorpul necesar în așa fel încât, când vine virusul, acesta să fie inactivat de la partea de intrare.

Nu se pune problema să convingem pe cineva. Dacă lumea nu pricepe că din acest virus se moare, e problema lor. Însă, dacă se îmbolnăvesc, să nu se întrebe de ce li s-a întâmplat lucrul ăsta”, a declarat Adrian Streinu-Cercel.

Adrian Streinu-Cercel, prima reacție după ce a fost vaccinat împotriva coronavirusului

Medicul Adrian Streinu-Cercel a făcut primele declarații, duminică dimineața, după ce a fost vaccinat împotriva coronavirusului.

„E extraordinar vaccinul! Nu a durut absolut deloc.

Fetele au mână foarte ușoară, pentru că sunt de la noi din Institut și echipa de aici este o echipă superbă din punct de vedere medical și al dotărilor”, a spus Adrian Streinu-Cercel, duminică dimineață, după ce a fost vaccinat.

„Eu vreau să le mulțumesc tuturor, pentru că au făcut o treabă nemaipomenită în această pandemie”, a adăugat acesta.

„Lumea a înțeles că acest virus e o nenorocire și că poate să te omoare. Singura modalitate de scăpare imediată este vaccinarea.

Vaccinul este superb, din punct de vedere al modului în care a fost conceput”, a mai spus Streinu-Cercel.

Asistenta medicală Mihaela Anghel, de la Institutul Matei Balș, a devenit duminică dimineața prima persoană din România căreia i-a fost administrat vaccinul împotriva COVID-19 din România.

Întrebată cum s-a simțit atunci când a aflat că va fi prima persoană din România care va primi vaccinul, asistenta a explicat că a fost emoționată, dar că nu a stat prea mult pe gânduri înainte de a accepta să fie vaccinată.

„A fost cea mai mare emoție. Am fost foarte privilegiată că am fost aleasă să fiu prima vaccinată în această țară. Nu am știut cum să reacționez.

Nu m-am întrebat nici măcar o secundă de ce am fost eu aleasă, pur și simplu am spus DA și am ajuns aici.

Nu m-a durut absolut deloc, a fost cel mai nedureros vaccin vaccin pe care l-am făcut până acum”, a spus Mihaela Anghel.

Totodată, ea le-a recomandat românilor care refuză să se vaccineze să își schimbe poziția, pentru că doar așa pandemia poate fi ținută sub control.

„Le transmit să deschidă bine ochii și să vină să se vaccineze, să putem să scăpăm de greutatea asta care ne apasă pe toți și să nu mai aștepte să se infecteze ei sau cei dragi pentru

a se convinge că există boala”, a declarat Mihaela Anghel după ce a fost vaccinată împotriva COVID-19.

Mihaela Anghel are 26 de ani și lucrează de patru ani la Institutul Matei Balș.

Nu ai acces la copierea textului sau a imaginilor! Mulțumim de înțelegere!