Revenim la starea de urgenta? Ministrul Sanatatii a spus adevarul

2.275

Nelu Tataru, ministrul Sanatatii, a fost intrebat de reporteri daca in Romania ar putea fi instituit un nou „lockdown” adica o noua stare de urgenta.

Acesta a raspuns ca depinde doar de noi in ce directie vom merge.

„Noi avem in evaluare orice scenariu. Dar, din punctul meu de vedere, intai trebuie sa respectam regulile si precautiile.

Haideti sa gandim ce putem face ca sa nu avem o crestere a numarului de cazuri, haideti sa vedem ce putem face pentru a mentine un platou dupa o luna grea si sa avem si o panta descendenta.

Cred ca tine doar de noi daca vom avea un lockdown sau nu.

Dar, din punctul meu de vedere si al Ministerului Sanatatii, atata timp cat suntem vigilenti, respectam niste reguli, avem actiuni concrete in unitatile sanitare …”, a declarat Nelu Tataru.

Ce se intampla cu cazurile de coronavirus?

Ministrul Sanatatii a afirmat ca nu in spitale se limiteaza aceasta pandemie, ci respectand regulile de preventie sanitara.

„In masura in care nu vom respecta aceste precautii, atunci se poate ajunge si la 2.000 de cazuri.

Monitorizam in fiecare zi evolutia numarului de cazuri noi, dupa cum monitorizam prezenta la unitatile de primiri urgență.

Precum si prezenta in terapie intensiva a cazurilor grave sau critice, dupa cum monitorizam si numarul deceselor.

Ele sunt cele care ne arata si gravitatea, dar care ne arata si transmiterea in comunitate, mergand oarecum cu analiza cazurilor dificile”, a mentionat ministrul Tataru.

Ministrul Sanatatii a mai spus ca „daca se mentine acel platou”, in a doua jumatate a lunii viitoare am putea intra pe o panta descendenta.

Nu ai acces la copierea textului sau a imaginilor! Mulțumim de înțelegere!