Eugenia Șerban a învins cancerul la 51 de ani: „Merg la control din 6 în 6 luni și iau pastile încă 5 ani”

450

Eugenia Șerban a învins cancerul.

A fost diagnosticată cu două forme de cancer (ginecologic și la sân) într-un singur an și a stat 12 ore pe masa de operație. A reușit însă să învingă cancerul!

Actrița Eugenia Șerban se reface acum, treptat, după ce a trecut prin cea mai urâtă perioadă din viața ei.

Mâine împlinește 51 de ani, iar prietenii au început s-o viziteze de trei zile încoace pentru a o sărbători cum se cuvine.

Eugenia Șerban a învins cancerul la 51 de ani

Eugenia, anul trecut dansam și ne distram împreună la ziua ta, împlineai 50 de ani. Nimeni nu a știut atunci că treceai prin ședințe grele de chimioterapie și că te luptai cu cancerul.

Așa este! Nu am vrut să știe nimeni. Erau doar câțiva oameni acolo care știau. Doctorul meu de la Spitalul Colentina, care stătea săracul cu ochii pe mine să nu mi se facă rău de la chimioterapie.

M-ar fi doborât psihic dacă aș fi spus atunci în perioada aia că am cancer. Îți dai seama cum apăream în toate ziarele. Nu aș fi rezistat și nu aș fi putut să înving boala.

Acum sunt bine, mâine este ziua mea și deja e pelerinaj la mine acasă. Vin prietenii de trei zile să mă sărbătorească. Am gătit non-stop. Le-am făcut plăcintă cu dovleac, mâncare de arpagic cu pui, plăcintă cu brânză dulce, gusturile copilăriei.

Mă simt foarte bine, sunt OK și sper sa fiu bine în continuare. Îmi lipsește însă scena. Trebuie să merg la controale din șase în șase luni și să iau pastile vreo cinci ani de acum încolo.

În perioada asta am stat în casă, îi gătesc băiatului meu o dată pe săptămână. Este în țară, stă cu iubita lui, ne vedem des acum. La începutul pandemiei a fost mai greu, lui îi era foarte frică.

Venea la mine echipat, cu mască, cu mânuși, avea săracul răni pe mâini de la atâta dezinfectat. Nu mă lăsa să ies pe stradă fără mască. Am fost două zile munte și două la mare, unde nu era aglomerat.

Eugenia Șerban: „Când am aflat că am cancer, m-am gândit la moarte”

Ai fost diagnosticată cu două tipuri de cancer, ginecologic și la sân. Ai stat 12 ore în operație. Care a fost cel mai greu moment în lupta ta cu temuta maladie?

Cât de greu ți-a fost să te deschizi publicului și să vorbești despre asta?

M-am decis să fac totul public atunci când am scăpat de perucă. Nu am vrut să se afle atunci când eram în momentele alea grele. S-a spus că am pierdut lupta cu cancerul.

Nu a fost așa. Am câștigat-o. De ce nu am spus atunci? Eram foarte vulnerabilă, n-aș fi putut psihic să rezist. Nu operația în sine a fost cea mai grea, practic au fost trei operații într-una.

Când am aflat că am cancer atunci a fost șocul mare, m-am gândit la moarte. Mi-au trebuit două săptămâni să realizez că iubesc viața și că trebuie să trec peste asta.

Am avut norocul că l-am descoperit în fază incipientă. Al doilea moment foarte dificil a fost când am făcut chimioterapie și mi-au zis ca nu o să am păr.

Practic, cu un an înainte nu aveam nimic, și anul următor aveam două cancere în faze incipiente. Boala nu a fost ceva genetic, am făcut investigații, nimeni din familia mea nu a avut. Sfătuiesc oricare femeie să facă controale anuale pentru că e mai bine să-l găsești incipient.

Nu ai acces la copierea textului sau a imaginilor! Mulțumim de înțelegere!