Imaginile dezastrului din Turcia și Grecia, dupa cutremurul devastator care a lovit coasta Marii Egee

1.944

Un cutremur puternic a lovit coasta Mării Egee a Turciei, la nord de insula greacă Samos, anunță BBC.

Potivit Centrului Seismologic Europeano-Mediteranean (EMSC), seismul a avut aproximativ 7 grade pe Scara Richter.

Seismul a avut loc la aproximativ 17 km în largul coastei Izmirului și a fost resimțit până la Atena și Istanbul, potrivit USGS.

Din primele informații, nu se știe dacă sunt victime, dar mai multe clădiri din Izmir s-au prăbușit. Imaginile de groază au apărut pe Twitter și arată oameni căutând prin ruine, potrivit digi24.ro.

Presa locală din Samos relatează despre clădiri și șosele avariate, dar nu există nici aici informații despre eventuale victime.

Locuitorii insulei au fost sfătuiți să stea departe de zonele de coastă, în condițiile în care valuri mari provocate de cutremur au afectat insula.

Imaginile dezastrului din Turcia și Grecia, după cutremurul devastator care a lovit coasta Mării Egee

Ministrul de Interne, Suleyman Soylu, a spus că cel puțin 6 clădiri au căzut.

Prăbușirea unui bloc din Izmir, după cutremur, a fost chiar surprinsă în imagini.

Izmir este un oraș din sud-vestul Turciei, cu 3 milioane de locuitori. Ulterior, s-a revenit cu privire la numărul clădirilor căzute, ajungând la 20.

Gabriel Șopandă, ambasadorul Românei în Turcia, a spus că patru cetățeni au murit, iar peste 100 sunt răniți. Echipe da salvare intervin

în aceste momente pentru a scoate de sub dărâmături eventuale victime ale seismului de aproape 7 grade pe Scara Richter.

”Nu avem informație despre cetățeni români afectați de cutremur. Care să fie în situațue grea dată de cutremur”, a spus ambasadorul român în Turcia.

https://twitter.com/i/status/1322160953341988866

Cutremur și în România, în aceeași zi

A fost cutremur și în România, doar că fără nicio legătură cu seismul devastator din Turcia și Grecia.

Seismul s-a produs la ora 00:39:37 în Moldova, în zona Bacău și a avut 3,8 grade pe scara Richter. Acesta s-a resimțit în mai multe localități printre care și Iași.

„În ziua de 30 Octombrie 2020, la ora 00:39:37 (ora locală a României), s-a produs în MOLDOVA, BACAU un cutremur slab cu magnitudinea (EWS) M 3.8, la adâncimea de 29km.

Cutremurul s-a produs în apropierea următoarelor oraşe: 12km E de Bacau, 74km SV de Iasi, 143km V de Chisinau, 149km NV de Galati, 155km NE de Brasov, 164km NV de Braila, 197km V de Tiraspol, 201km NE de Ploiesti, 205km SE de Chernivtsi, 242km NE de Sibiu”, se arată în mesajul transmis de INCDFP.

Nu ai acces la copierea textului sau a imaginilor! Mulțumim de înțelegere!