OMS, ANUNȚ DE ULTIMĂ ORĂ DESPRE PAȘAPORTUL DE VACCINARE

Comisia de urgenţă a Organizaţiei Mondiale a Sănătăţii (OMS) nu este de acord cu utilizarea certificatelor de vaccinare ca o condiţie pentru accesul străinilor în unele ţări.

Comisia arată că deocamdată „există prea multe necunoscute fundamentale în privinţa eficienţei vaccinului pentru reducerea transmiterii (virusului).

Iar vaccinurile nu sunt încă disponibile decât în cantitate limitată”. potrivit OMS, vaccinarea nu trebuie să fie urmată de renunţarea la alte măsuri de precauţie sanitară, în contextul pandemiei de coronavirus.

Grecia a propus un certificat de vaccinare împotriva coronavirusului, valabil la nivelul întregii Uniuni Europene pentru a ușura călătoriile.

Certificatul ar putea fi utilizat la îmbarcarea în orice mijloc de transport.

Președinta Comisiei Europene, Ursula von der Leyen, a salutat inițiativa guvernului elen.

Aceasta permite persoanelor vaccinate să călătorească liber și a solicitat un certificat de vaccinare recunoscut reciproc în toate țările Uniunii Europene, a relatat Euractiv.

„Este o cerință medicală să ai un certificat care să ateste că ai fost vaccinat”, a afirmat von der Leyen într-un interviu acordat presei portugheze.

Masca de protecție va rămâne obligatorie până în anul 2023! Acesta este anunțul făcut de medicul Adrian Streinu-Cercel, fostul director al Institutului Naţional de Boli Infecţioase „Matei Balş”.

Potrivit acestuia, vaccinul anti-Covid-19 nu ne scapă de anumite măsuri.

Masca de protecție va rămâne obligatorie până în anul 2023! Acesta este anunțul făcut de medicul Adrian Streinu-Cercel.

Chiar și în condițiile în care campania de vaccinare continuă, iar populația începe să se imunizeze în fața virusului SARS-CoV-2, masca de protecție va rămâne obligatorie încă doi ani de acum înainte, iar explicația este dată chiar de fostul director de la Matei Balș.

Medicul Adrian Streinu Cercel atrage atenția că vaccinul nu protejează și mucoasele, prin urmare nu poate preveni răspândirea noului coronavirus.

De asemenea, acesta a precizat că primele teste realizate în cazul persoanelor vaccinate cu prima doză împotriva coronavirusului au început deja să dezvolte anticorpi protectori.

Astfel, se presupune ca după 7 zile de la rapel, pacienții vor fi considerați imuni în fața unei infecții grave cu Covid-19.

„Noi am făcut niște teste la cei care s-au vaccinat în prima tură și deja aveau anticorpi protectori. Este de așteptat ca această a doua doză să întărească răspunsul și să consolideze. Că de asta o facem.

Teoretic, după a doua doză, la șapte zile, putem fluiera liniștiți că nu mai suntem la risc să dezvoltăm infecții severe cu noul coronavirus”, a spus medicul infecționist Adrian Streinu-Cercel, la RFI.

Cu toate acestea, masca de protecție rămâne obligatorie și după administrarea vaccinului, întrucât acesta nu protejează și mucoasele, iar riscul de a transmite virusul asupra unei persoane neimunizate este prezent.

”Dar, atenție, masca va rămâne obligatorie până în 2023 pentru că acest vaccin ne protejează pe dinăuntru dar nu ne protejează și la nivelul mucoaselor.

Dacă dăm masca jos și renunțăm la ea, aveam toate șansele să luăm un virus pe care putem să-l dăm mai departe unor persoane care nu sunt imunizate”, a explicat Adrian Streinu-Cercel.

Loading...