Celebrul chirurg, Mircea Beuran, infectat cu noul virus. Medicul este internat la Matei Bals

517

Chirurgul Mircea Beuran. Acesta s-a infectat cu noul coronavirus iar in prezent este internat la Institutul „Matei Bals” din Bucuresti, potrivit antena3.

Forma de infectare nu este una usoara

Forma de infectare cu coronavirus a acestuia nu este usoara, potrivit sursei mentionate.

Chiar daca nu este intubat, medicul primeste oxigen. Trebuie mentionat ca aceasta procedura este folosita pentru multi dintre pacientii infectati cu coronavirus.

„Este internat la Institutul Matei Bals din Bucuresti. Nu este la Terapie Intensiva, intubat, dar este pe tratament cu oxigen”, au precizat surse exclusiv pentru Antena3.

De asemenea, chirurgul Mircea Beuran a participat recent la lansarea unui volum de texte conspirationiste si propagandistice intitulat „COVID. Colivia noastra”, in prezenta unor academicieni, scriitori si doctori.

Pe 29 aprilie, Mircea Beuran, care indeplinea la data faptei functiile de presedinte al Senatului Universitar, director al

Departamentului 10 Chirurgie, respectiv sef al disciplinei Chirurgie Generala in cadrul Universitatii de Medicina si Farmacie

”Carol Davila” Bucuresti, a fost trimis in judecata de DNA pentru savarsirea infractiunii de luare de mita.

Procurorii sustineau ca, pe 18 decembrie 2018, Mircea Beuran ar fi primit de la un alt medic (martor in dosar) bani si bunuri in valoare de peste 10.000 de euro, in schimbul numirii intr-un post de asistent universitar la UMF „Carol Davila”.

Reamintim că Mircea Beuran a fost audiat la începutul acestui an, in ianuarie, în cazul femeii arse de la Spitalul Floreasca. O femeie de 66 ani, cu diagnostic de cancer pancreatic, a fost operată în 22 decembrie 2019 la Spitalul Floreasca, din cauza unei hemoragii.

Ea a suferit arsuri pe 30% din suprafaţa corpului, focul fiind provocat de folosirea unui bisturiu electric, în condiţiile în care pentru dezinfectarea tegumentelor fusese folosit un biocid pe bază de alcool.

În 29 decembrie, femeia a murit. În urma incidentului, Mircea Beruan a fost demis de la conducerea Secţiei de chirurgie lll de la Spitalul Floreasca, dar şi de la conducerea comisiei de specialitate de la Ministerul Sănătăţii.

Nu ai acces la copierea textului sau a imaginilor! Mulțumim de înțelegere!