Două țări din Europa revin la Starea de Urgență

709

Două țări europene revin la starea de urgență.

Astfel, Slovacia și Republica Cehă vor declara fiecare starea de urgență în această săptămână pentru a opri răspândirea COVID-19.

Anunțul a fost făcut de premierii celor două țări care au înregistrat o creștere majoră a numărului de cazuri de infectări cu coronavirus.

“Situația este extrem de gravă și consider că trebuie să adoptăm măsuri foarte radicale și foarte îndrăznețe”, a declarat luni premierul slovac, Igor Matovic.

Măsura urmează să fie adoptată de guvern miercuri și ar fi a doua oară de la începutul pandemiei de coronavirus.

La rândul său, șeful guvernului ceh, Andrej Babis, a anunțat o reuniune extraordinară a guvernului sau miercuri, de asemenea, pentru a aproba starea de urgență.

Conform restricțiilor luate în considerare de guvernul slovac, toate evenimentele sportive, culturale și serviciile religioase vor fi interzise începând de la 1 octombrie.

Căsătoriile și înmormântările vor fi autorizate numai dacă toți participanții fac dovada testului negativ la coronavirus.

Numărul cazurilor de îmbolnăviri a crescut dramatic în Slovacia

Restaurantele, barurile și cafenelele vor închide la orele 22.00, iar persoanele care nu locuiesc împreună și doresc să se apropie la mai puțin de 2 metri, în exterior, vor fi obligate să poarte mască.

Portul măștii este deja obligatoriu în Slovacia în locurile publice, în interior.

Cu un număr de 5,4 milioane de locuitori, Slovacia a înregistrat 9.343 de infecții cu coronavirusul de la începutul pandemiei, iar 44 de pacienți au decedat.

Vineri, numărul contaminărilor zilnice a atins cifra record de 552.

Republica Cehă, țară cu 10,7 milioane de locuitori, a înregistrat în total 65.313 cazuri confirmate de contaminare, dintre care 615 au decedat.

Nu ai acces la copierea textului sau a imaginilor! Mulțumim de înțelegere!