Alexandru Rafila, anuntul momentului: Cand ar putea reveni Starea de Urgenta in Romania.

818

Alexandru Rafila, anuntul momentului:

Cand ar putea reveni Starea de Urgenta in Romania. In ultimul timp asistam la o crestere a numarului noilor cazuri de coronavirus. Tot mai multe persoane vorbesc despre revenirea la starea de urgenta.

Chiar daca autoritatile au anuntat de nenumarate ori ca momentan nu se gandesc sa ia aceasta masura, in mediul public se vorbeste tot mai des ca, pana la finalul anului, starea de urgenta va reveni din nou in Romania.

ALEXANDRU RAFILA, ANUNTUL MOMENTULUI: CAND AR PUTEA REVENI STAREA DE URGENTA IN ROMANIA.

Inclusiv doctorul Alexandru Rafila a vorbit recent, potrivit celor de la Capital, despre revenirea la starea de urgenta, afirmand ca spera ca aceasta masura sa nu fie luata chiar inainte de sarbatorile de iarna.

„De Craciun si Revelion speram sa nu fim in stare de urgenta. Sper sa nu fie o stare de urgenta sau, chiar daca vor exista zone din Romania care vor fi cu o reducere a activitatii, sa nu se intample acest lucru la nivel national.

Eu sper ca acest lucru sa nu se intample, daca vom fi echilibrati si vom respecta masurile de protectie sanitara. Totusi, numarul imbolnavirilor in Romania a crescut continuu incepand cu 1 iunie.

Am spus de fapt de la inceputul acestei pandemii, dar lumea a trecut de foarte multe ori peste chestiunea asta, este vorba despre sustenabilitatea economiei.

Pentru ca fara o economie functionala toate discutiile legate de tratament, de paturi de ATI, nu cred ca sunt posibile, deci noi trebuie sa mentinem economia functionala.

Si trebuie sa ne adaptam, adica sa lucram cu ajutorul masurilor de siguranta.

Speram ca vom avea medicamente eficiente de la anul”, a declarat profesorul Alexandru Rafila, reprezentantul Romaniei la OMS.

El afirma că cel mai probabil va urma un val doi al infectărilor.

”Părerea mea este că dacă ne vom referi la valul doi, acest val, din ceea ce ştiu şi de la OMS, critice vor fi probabil ultimele două luni ale acestui an.

Noiembrie şi decembrie, când se estimează la nivelul regiunii europene o creştere importantă a numărului de cazuri.

Şi odată cu venirea sezonului rece, cu desfăşurarea activităţilor mai mult în spaţii închise, mai puţin în spaţii deschise, există acest risc.

Şi dacă populaţia nu va fi suficient de antrenată, ca să spun aşa, în respectarea acestor măsuri de distanţare, sigur că se poate ajunge şi la un al doilea val, dar în niciun caz nu putem discuta de ani de zile de evoluţie a acestor valuri pandemice.

Mai degrabă s-ar putea să asistăm spre jumătatea anului viitor la începutul controlului acestei boli, numai dacă vom avea la dispoziţie un vaccin.

Nu ai acces la copierea textului sau a imaginilor! Mulțumim de înțelegere!