Ministrul Educației amenință elevii care nu poartă mască de protecție: “Riscă să li se scadă nota la purtare”

596

Ministrul Educației, Monica Anisie, a anunțat că purtarea măștii de protecție este obligatorie pentru toți elevii.

Iar cei care își dau masca jos la școală trebuie să știe că riscă să li se scadă nota la purtare.

Întrebată ce se întâmplă dacă un elev își dă masca jos în clasă și nu ascultă solicitarea profesorului de a o pune la loc, ministrul Educației a răspuns:

„Nu există acum să spunem niște sancțiuni care să vină în defavoarea elevului.

In primul și primul rând, noi trebuie să îi spunem elevului că riscă să i se scadă nota la purtare.

Știm că având un comportament neadecvat în spațiul școlii, din punctul ăsta de vedere, nerespectând măsurile, riscă să i se scadă nota la purtare”.

Ministrul Educației avertizează elevii care refuză să poarte mască de protecție
Monica Anisie spune că profesorii ar trebui să le explice elevilor la ce pericol îi expun pe ceilalți dacă nu poartă masca de protecție.

Aceasta a explicat că există un statut al elevilor, care stabilește ce obligații au aceștia și un regulament cu măsuri adecvate perioadei de pandemie.

„Dacă un copil nu respectă regulile, trebuie să îi explice profesorul că este important să se gândească la pericolul pe care îl reprezintă față de cei din jurul lui, având în vedere faptul că există posibilitatea să aibă virusul respectiv.

Există în regulamentul pentru organizarea și funcționarea unității de învățământ prevederi cu privire la sancționarea elevilor, de asemenea, în statutul elevului sunt prevăzute.

Dacă vă uitați la noul regulament, sunt prevederi și pentru această perioadă.

Noi am dat ordin de ministru, cu un nou regulament de organizare și funcționare a unității de învățământ”, a mai declarat ministrul Monica Anisie vineri, 2 octombrie, pentru Digi 24.

Nu ai acces la copierea textului sau a imaginilor! Mulțumim de înțelegere!