Medicul Virgil Musta îi sfăuiește pe români cum să se trateze acasă dacă au o formă ușoară de Covid

Pacienții asimptomatici sau cu simptome ușoare, care aleg să rămână în izolare la domiciliu timp de 14 zile.

Trebuie ca în toată această perioadă să își monitorizeze atent evoluția bolii și să ia măsuri pentru a ajuta organismul să lupte cu virusul.

Ce ar fi de făcut?

Potrivit medicului Virgil Musta, trebuie să încercați să vă întăriți imunitatea.

Mizează pe vitamine și alimente care întăresc imunitatea

Evident, nu „se îngrașă porcul în ajun” și nici nu veți avea sistemul imunitar turat la maximum doar după ce ați mâncat câteva lămâi.

E nevoie de timp. Însă odihna, o alimentație bună și administrarea unor vitamine pot ajuta enorm în procesul de recuperare.

„Anticoagulantul este recomandat la formele ușoare. La asimptomatici nu este cazul. Ei trebuie să ia vitamine (zinc, seleniu), care îmbunătățesc imunitatea organismului”, a declarat dr. Virgil Musta, citat de ziare.com.

Ca să-ți întărești imunitatea, mizează pe fructe și legume proaspete, pe suplimente cu zinc și seleniu

Mâncați multe fructe și legume proaspete, bogate în vitamine și minerale, cereți unui apropiat să vă aducă de la piață și să vă lase la ușă fructe de pădure (cătină, aronia, merișoare, afine) pe care să le combinați cu miere, cu polen.

De asemenea, încercați să vă păstrați optimismul. „Am observat că pacienții care sunt foarte fricoși, anxioși sau depresivi au o evoluție mai severă a bolii.

Eu recomand să aibă încredere în medicii de familie și în noi, specialiștii, și să nu fie stresați de boală pentru că în marea majoritate pacienții evoluează bine”, dă asigurări medicul timișorean.

Mai mult decât atât, medicul de la Timișoara crede că mărirea numărului de cazuri este departe de a se fi încheiat.

În curând, vom ajunge în situația în care paturile din spitale nu vor mai fi de ajuns pentru toți bolnavii de coronavirus din țara noastră.

„Din păcate, numărul de cazuri crește pe zi ce trece și ne așteptăm să crească în continuare.

Problema este că la la un moment dat numărul de cazuri va depăși capacitatea spitaleor din țara noastră și a secțiilor de terapie intensivă. Atunci vom avea o problemă.

Eu fac din nou un apel la populație să înțeleagă că există virusul și că, dacă nu se respectă regulile, vom avea o problemă foarte serioasă de sănătate publică.

Bolnavii nu vor mai avea loc în spitale

Nu știu dacă vom ajunge în stare de urgență sau nu, nu cred că ar fi necesar, dacă la nivelul diferitelor colectivități se respectă regulile”, a afirmat medicul timișorean.

Mai mult decât atât, medicul-erou de la Timișoara a spus că este posibil ca România să ajungă în situația altor state, în care oamenii bolnavi vor fi trimiși acasă, din cauză că nu mai există locuri în spitale.

“Riscul este să ajungem în situația Italiei, Franței, Spaniei.

Pacienții nu au mai avut locuri să se interneze în spitale. Numărul este limitat.

Cei care vor fi în stare gravă, vor fi trimiși la domiciliu, pentru că nu vom avea locuri în spitale. Cu riscul de a deceda la domiciliu.

Foarte probabil să ajungem la situația ‘primul venit, primul servit’ pentru că în continuare nu putem externa un pacient care este grav sau în formă severă, pentru a primi altul în stare gravă.

Evaluarea va fi foarte dificilă de făcut”, a spus medicul Virgil Musta.

Loading...