Leon Dănăilă e cel mai sărac medic din România, deşi a făcut peste 30.000 de operaţii pe creier! Şi-a vândut apartamentul pentru a putea să-şi publice o lucrare ştiinţifică

456

E clar că Leon Dănăilă e cel mai sărac medic din România.

El e considerat părintele neurochirurgiei româneşti, cu peste 30.000 de operaţii pe creier la activ. Din 2016, Dănăilă este senator, asftel că declaratia sa de avere este publică.

Din ultimul document, completat în iunie 2019, reiese că Dănăilă, la 86 de ani, nu deţine nici un bun pe numele său.

Leon Dănăilă e cel mai sărac medic din România. Şi-a vândut apartamentul pentru a putea să-şi publice o lucrare ştiinţifică.

Neurochirurgul care a salvat mii de vieti este un om aproape sarac. Nu are terenuri, case sau maşini.

De altfel, într-un interviu, chiar el a mărturisit că şi-a vândut apartamentul pentru a putea să-şi publice o lucrare ştiinţifică. Dănăilă are un cont deschis la o bancă, în 2012, în care a economisit 134.253 de lei, adică aproximativ 30.000 de euro.

Nu mai e un secret că Leon Dănăilă e cel mai sărac medic din România. La rubrica veniturilor anuale, medicul Dănăilă a completat că a încasat 120.036 de lei de la Senat, 18.000 de lei de la Academia de Ştiinţe Medicale, 223.000 de lei de la Institutul Naţional de Neurologie şi Boli Neurovasculare Bucureşti şi 102.285 de lei de la Academia Română. În total, el a câştigat 463.321 de lei, adică aproximativ 100.000 de euro.

Prof. dr. Leon Dănăilă, figurează, alături de Einstein printre cele 500 de genii ale secolului 21.

În cariera sa de peste jumătate de secol a operat mai mult de 40.000 de oameni și a adus pentru prima dată, la noi în țară, microscopul operator și laserul.

Într-un interviu, doctorul Dănăilă a spus că cele mai crunte boali ale vremurilor pe care le trăim sunt provocate în mare parte de gândurile negative.

Profesorul este convins de puterea gândirii pozitive și de rolul autosugestiei în vindecarea unor boli.

”O boala este formată 50% din stare organică și 50% din stare psihică. Oamenii optimiști au un sistem imunitar foarte bun, pe când cei pesimiști se îmbolnăvesc mult mai repede. O stare depresivă poate duce până la cancer, uneori”, a spus reputatul doctor într-un interviu.

Creierul este o mare necunoscută. Se spune că el cunoaște 50% din activitate cerebrală, dar din acești 50% cât cunoaștem 25% sunt lucruri care trebuie încă cercetate. creierul are 400 de miliarde de neuroni și fiecare neuron are 100-200 de microni, are până la 3000 de legături cu celelalte celule.”, a explicat prof, doctor Leon Dănăilă.

Factorii și alimentele care fac rău creierului

„Creierul este un organ care consumă foarte mult oxigen. Activitatea cerebrală este sub dependența glucidelor și a dulciurilor.

Însă, trebuie moderate în funcție de maladiile individului.

Activități nocive asupra creierului sunt toate dacă sunt consumate în cantități mari. Nu există ceva anume de care să spui: . ”, a mai spus medicul Dănăilă.

Harta creierului seamănă cu a universului. Pe lângă zonele cunoscute, ale căror funcţii sunt ştiute, într-o proporţie foarte mare, există nenumărate alte zone necercetate încă sau cercetate insuficient.

Toate acestea depind unele de altele. Viaţa noastră, cu tot ceea ce înseamnă conştient, subconştient şi incon­şti­ent (care sunt strâns legate între ele) este condiţionată de buna funcţionare a creierului.

Creierul este cea mai complexă materie din uni­vers. Mai complexă materie nu există. Este compus din celule de numai câţiva microni, care se văd doar cu microscopul, dar fiecare dintre aceste celule poate să aibă până la peste 20.000 de conexiuni în acelaşi timp.

O singură celulă, vă daţi seama? Toate aceste ce­­lule sunt conectate între ele. Dar creierul nu lu­crează doar prin conexiunile celulelor sale, ci şi prin substanţe neurotransmiţătoare, prin hormoni, prin toate umorile organismului care, la rândul lor, in­flu­enţează activitatea creierului care le coor­do­nează. Nu degeaba se spune că în creier „totul se lea­gă cu totul”.

Stările depre­sive scad imuni­ta­tea. Un bolnav de cancer îşi agravează boala dacă ajunge la depresie şi n-o poa­te gestiona.

Credinţa este foarte importantă pentru beneficiul omului, în general. Omul lipsit de credinţă este un om pierdut.

Dacă simţi că-ţi place ceva foarte mult, e bine să-ţi urmezi calea şi să perseverezi. Numai aşa poţi câştiga pariul cu viaţa.

Leon Dănăilă este medic specialist neurochirurg la Spitalul „Gh. Marinescu” din București. El a fost ales membru corespondent al Academiei Române și apoi membru titular al acesteia.

Nu ai acces la copierea textului sau a imaginilor! Mulțumim de înțelegere!